Paco Gas: «No ens ha de fer temor passar pels jutjats perquè tenim la raó i guanyarem»

L'alcalde de Roquetes podria ser el primer alcalde en actiu inhabilitat per un delicte de desobediència per organitzar l'1-O

Paco Gas, alcalde de Roquetes a la seua entrada als Jutjats de Tortosa
Paco Gas, alcalde de Roquetes a la seua entrada als Jutjats de Tortosa | Roser Regolf
Aguaita.cat
12 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:43h
L'alcalde de Roquetes (Baix Ebre) ha acudit al jutjat penal de Tortosa acompanyat per més d'un centenar de persones i representants polítics que s'han concentrat a quarts de nou d'aquest dilluns a tocar de Palau judicial. Emocionat ha assegurat que cal plantar cara a la repressió. "No ens ha de fer temor passar pel jutjat i enfrontar-nos dialècticament amb qui controla el poder perquè tenim la raó i el dret a poder elegir el nostre futur", ha defensat Gas. L'alcalde és el tercer que s'asseu al banc dels acusats per organitzar el referèndum de l'1-O, però podria ser el primer en actiu en ser inhabilitat. La Fiscalia demana a Gas un any i tres mesos d'inhabilitació i una multa de més d'11.000 euros. Paco Gas podria ser el primer alcalde inhabilitat en actiu acusat per un delicte de desobediència a l'autoritat i per haver deixat els col.legis per votar durant el referèndum de l'1 d'Octubre segons la fiscalia identificant-se com el responsable dels centres electorals.

Gas ha agraït les mostres de suport i ha recordat a totes les persones represaliades i exiliades per l'1 d'Octubre abans d'entrar al jutjat i ha deixat palès que "Lo meu avui és un pas més per tirar endavant aquest procés que entre totes i tots hem de guanyar. Per tant, lo meu avui és insignificant al costat del que estan patint la gent que estan a la presó i l’exli".
 
El republicà creu que el seu judici s'emmarca en "un acte més de repressió i venjança cap a tot el procés que vam iniciar Catalunya ja fa uns quants anys i que algun dia aconseguirem culminar". La repressió, afirma "no ens ha d’aturar,  perquè tenim la raó, el dret a poder votar i escollir el nostre futur, votant de forma democràtica, de forma pacífica i per molt que ens ho vulguen impedir no ho aconseguiran". Paco Gas assegura que "La seva debilitat està en la repressió que exerceixen sobre nosaltres. Per tant, no ens hem d’atemorir, hem de continuar i segur que guanyarem", conclou.

L'alcalde de Roquetes, Paco Gas,  ha anant de la seu d'ERC al jutjat penal de Tortosa acompanyat d'altres representants del partit com ara Joan Tardà, Lluís Salvadó, Maria Jesús Viña i una vintena més de companys de partit que li han volgut donar el màxim suport.

 

Companys de partit com Joan Tardà, Lluís Salvadó i Maria Jesús Viña han acompanyat a l'alcalde de Roquetes fins als Jutjats Foto: Roser Regolf



Bernat Solé, Conseller d'Acció Exterior, Relacions Intitucionals i Transparència, inhabilitat com a alcalde d'Agramunt pels fets de l'1 d'Octubre ha lloat la trajectòria de Paco Gas, "un alcalde impecable, un  alcalde escollit democraticament que el que va fer és el que vam fer la majoria dels alcades del País, estar al costat de la ciutadània per excercir el dret a l'autodeterminació a través de les urnes". "Segueix la judalització d'un conflicte polític" remarca el conseller. 

D'altra banda, el president de la Federació d'ERC a les Terres de l'Ebre, Alfons Montserrat, ha denunciat que el delicte de Paco Gas "ha estat estar al costat del poble" i ha remarcat que "és difícil d'entendre el que està passant" des d'una "lògica estrictament jurídica". Montserrat ha assenyalat que es van fer l'1-O més de 700 consultes i només s'ha jutjat alguns batlles. "La repressió es fa en comptagotes i l'explicació d'això cal anar a buscar-la una altra banda", ha dit el president dels republicans a l'Ebre. "Gas és un alcalde exemplar, però els antecedents que hem vist amb el company Solé, no ens invitem a ser mitjanament optimistes", ha avançat Montserrat sobre el resultat del judici.

El 15 de juny es realitzarà la segona part del judici on declararan Paco Gas i la Guàrdia Civil.