Accepta un any i mig de presó per abusar sexualment d'una familiar menor d'edat a Batea

Fiscalia i defensa pacten una rebaixa de la pena perquè els fets van passar fa gairebé nou anys

per Aguaita.cat, Tarragona | 7 d'abril de 2021 a les 09:05 |
Entrada a l'Audiència de Tarragona. | ACN
Un home ha acceptat un any i mig de presó per abusar sexualment de la seva cunyada l'agost del 2012 a Batea, quan la noia tenia quinze anys. Inicialment, l'individu afrontava una petició de 7 anys i mig de presó, però el fet que els abusos es produïssin fa gairebé nou anys i encara no s'haguessin jutjat ha permès rebaixar-li la pena en dos graus. Dimarts el ministeri públic i la defensa van segellar un acord de conformitat a l'Audiència de Tarragona pel qual s'aprecia una circumstància atenuant molt qualificada de dilacions indegudes. El pacte estableix que el processat no es podrà apropar a menys de 300 metres de la noia ni comunicar-se amb ella durant tres anys i que abonarà 20.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

Segons l'escrit de conformitat, el processat, de 21 anys, es trobava a la piscina de Maella (Baix Aragó) amb la parella i amb la germana d'aquesta, que tenia 15 anys. Posteriorment, l'acusat va demanar a la menor que l'acompanyés en cotxe fins a Batea. Durant el trajecte, tots dos van fumar uns porros de marihuana que el noi portava i, quan van arribar al domicili, ell va començar a despullar-la. La menor es trobava "totalment bloquejada" davant la situació i va preguntar al noi "que què feia", sense obtenir cap resposta, i va intentar deslliurar-se'n. Quan van acabar, el noi va advertir la menor que no expliqués res i van tornar plegats cap a la piscina de Maella.


L'acord de conformitat planteja condemnar el processat a 1 any i mig de presó per un delicte d'abús sexual -en la redacció anterior a la reforma del Codi Penal-. Això sí, li aplica la circumstància atenuant molt qualificada de dilacions indegudes perquè la causa es va incoar el 16 d'agost de 2012.

Per la seva banda, la víctima va requerir un seguiment de suport psicològic i s'ha acordat que el noi no pugui apropar-se a menys de 300 metres de la noia ni comunicar-se amb ella durant tres anys. En cas que el tribunal li suspengui la pena, l'acusat es compromet a pagar abans de sis mesos 20.000 euros en concepte de responsabilitat civil pel dany moral i el perjudici psíquic causats i per un eventual pagament de les costes judicials.

 

Participació