CONNEXIONS

La Diputació de Tarragona adequarà gairebé 100 quilòmetres de carretera per passar fibra òptica

El projecte, amb un pressupost de 3,77 milions d'euros, incideix en 23 trams de la xarxa viària local

per Aguaita.cat , Terres de l'Ebre, 31 de març de 2021 a les 19:54 |
Una actuació per adequar canalitzacions de fibra òptica en una carretera de Nulles (Alt Camp) per part de la Diputació de Tarragona. | Cedida per la Diputació de Tarragona
La Junta de Govern de la Diputació de Tarragona ha aprovat la construcció de noves canalitzacions en paral·lel a diverses carreteres de la demarcació perquè la Generalitat puga instal·lar-hi, posteriorment, la fibra òptica. El projecte té un pressupost d'execució de 3,77 milions d'euros i incideix en gairebé 100 quilòmetres corresponents a 23 trams de vies de titularitat de la Diputació.

Les actuacions, que es faran enguany, consistixen en construir una petita rasa fora de la calçada de la carretera on s'instal·laran entre sis i dotze conductes de diferents colors per on passarà la fibra.


Algunes de les actuacions més significatives seran a la TV-7046 de l'Albiol a la C-14; la T-313 entre Montbrió del Camp i l'N-420; la T-201 de Santa Coloma de Queralt a Esblada o la T-730 entre la T-714 i el Molar. També es faran treballs entre Falset i Bellmunt del Priorat, de la Serra d'Almos a Darmós, a Gratallops, al Molar, al Lloar, a Barberà de la Conca, a Pratdip, a la Secuita, Perafort, Falset, a l'Espluga de Francolí, Blancafort, Solivella, Vilabella, Duesaigües, l'Argentera, Renau, Garcia o Amposta.

 

Participació