Unes vacances de Pasqua de lleure, cultura i esport per a les xiquetes i xiquets de la Ràpita

El programa "Fem pasqüeta" preveu una vintena d'activitats infantils, del 29 de març a l'1 d'abril

Pintar o anar a buscar els ous de Pasqua són dos de les activitats que els menuts i menudes podran gaudir a la Ràpita.
Pintar o anar a buscar els ous de Pasqua són dos de les activitats que els menuts i menudes podran gaudir a la Ràpita. | Cedida
Aguaita.cat
23 de març del 2021
Actualitzat a la 13:04h
L'Ajuntament de la Ràpita prepara una vintena d'activitats perquè els xiquets i xiquetes puguin gaudir de les vacances de Pasqua. Amb la programació infantil "Fem pasqüeta", s'organitzaran diferents activitats de lleure, esportives i culturals amb l'objectiu de satisfer els gustos de tots els infants del municipi. La regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, declara que "la situació d'enguany segueix sent complicada, però no podíem permetre que els nens i nenes de la Ràpita es quedessin sense activitats i per tant, hem planificat una programació diversa adreçada a infants de diferents edats". Tomàs assegura que "estem prenent totes les precaucions i per això, les activitats requereixen inscripció prèvia. A més, hem decidit traslladar la majoria de les activitats a espais a l'aire lliure com el Parc de Garbí".

Per als matins, de dilluns a dimecres, la planificació contempla tallers infantils destinats a infants de 6 a 12 anys. El dimarts, Morràpita ofereix un taller de morra per a majors de 10 anys, mentre que el Club d'Escacs la Ràpita organitza tallers d'escacs, el dilluns i el dimecres. Com a novetat, al Maset Espai Jove s'organitza l'escape room 'El cristall dels somnis', adreçat a nens i nenes de 5è de primària a 2n d'ESO, també el dilluns i el dimecres. Una altra activitat nova d'aquest any és la gimcana familiar 'Anem a buscar els ous de Pasqua', la qual es durà a terme l'1 d'abril al Parc de Garbí.

A la programació de Setmana Santa s'incorporen també les activitats esportives. De dilluns a dijous, Team Boxa la Ràpita organitza classes d'Introducció a la boxa al Mirador del Parc de Garbí, així com, dilluns i dimecres, el Club Gimnàstic Rapitenc durà a terme un taller de gimnàstica i acrobàcies, també en diferents franges d'edat. Els tallers de caiac i paddle surf, que s'organitzen per primer cop, seran el dijous al Parc de Garbí.

Activitats culturals
Pel que fa a la programació d'activitats culturals, l'Auditori Sixto Mir acull, el 31 de març, la projecció de la pel·lícula infantil 'La Ponyo al penya-segat' i, el dijous 1 d'abril, el teatre familiar de titelles 'Quimera'. Les entrades es poden aconseguir a l'Auditori Sixto Mir de 9 a 13.30 h, a partir del dijous 25 de març.

A la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó, el dilluns 29 de març es contarà el conte 'La llebreta' i es realitzarà el taller 'Fem la cistella i pintem ous de Pasqua', i el dimecres 31 de març l'autora Pilar Sancho presentarà el seu llibre 'L'àvia Tina i el Conill de Xocolata'.

Totes les activitats requereixen inscripció prèvia i seguiran els protocols de control d'aforament i les normes bàsiques per evitar la propagació de la Covid-19: neteja de mans, ús de mascareta, distanciament social i ventilació.