Un important aparellador ampostí cedix el seu fons professional a l'Arxiu Municipal

Entre els documents donats per Francisco Torres es conserven els esbossos de la zona dels Xiribecs i la zona esportiva, entre altres

per Aguaita.cat , Amposta, 22 de març de 2021 a les 11:08 |
Francisco Torres conversant amb l'alcalde, Adam Tomàs, en el moment de la signatura de cessió dels documents. | Cedida
L'aparellador Francisco Torres i Reverté ha cedit a l'Ajuntament d'Amposta el seu fons documental professional. Es tracta d'una col·lecció de documents conservats i organitzats durant els seus anys com a aparellador en el sector públic i el privat. Entre els expedients d'obres públiques i privades d'Amposta, però també d'altres municipis del territori, hi ha, per exemple, una aquarel·la de la façana fluvial, un projecte de Parador al pàrquing de les antigues piscines, o els esbossos de la zona dels Xiribecs i la zona esportiva, encarregats a Torres als anys 60.

"Els documents són d'un gran interès i d'un gran valor informatiu i històric", explica l'alcalde, Adam Tomàs. La col·lecció, que serà entregada en diferents remeses i identificada sota el nom de "Fons personal Francisco Torres", serà conservada i difosa mitjançant els serveis de l'Arxiu Municipal d'Amposta i dipositats a l'Arxiu Comarcal del Montsià, permetent així que compleixin la seva funció social.


L'acord de cessió, que es va signar 19 de març, acorda que els documents se cedeixen en comodat i, per tant, Francisco Torres seguirà sent el propietari del seu fons personal, però l'Ajuntament i el departament de Cultura, a través de l'Arxiu Comarcal, es fan responsables de la gestió, custòdia i conservació.

 

Participació