Els periodistes ebrencs atorguen el Micro Obert a Ana de Pablo i el Micro Tancat a l'empresa Padesa

La junta de la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC ha decidit atorgar el Micro Daurat 2020 al periodista tortosí Josep Bayerri

per Redacció , Terres de l'Ebre, 18 de març de 2021 a les 16:41 |
Roda de premsa de Padesa, després de dies de silenci sobre el brot que afectava l'empresa. | S.B.
Els periodistes de la Demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes han escollit la responsable de comunicació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, Ana de Pablo, com a guanyadora del Micro Obert 2020. Per contra,han valorat que l’empresa Padesa és mereixedora del Micro Tancat 2020.

En el cas d’Ana de Pablo, el Micro Obert se li concedix “per la seua accessibilitat i bona feina amb els periodistes de les Terres de l’Ebre durant molts anys”. En el cas de Padesa, se li atorga el Micro Tancat “pel silenci corporatiu i per la mala gestió en la comunicació relacionada amb els brots de la COVID que van afectar la seua empresa”.


Els Premis Micro són un guardó que atorga la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC des de fa quinze anys. El Micro Obert servix per a reconèixer aquelles persones o institucions que faciliten la feina als periodistes, mentre que el Micro Tancat és un toc d’atenció cap a aquelles persones o institucions que no volen col·laborar amb els professionals de la comunicació i que fins i tot dificulten o volen interferir en el treball periodístic. En este darrer cas, el premi vol ajudar a revertir esta situació per garantir un bon accés a la informació.

D’altra banda, la junta de la Demarcació Terres de l’Ebre del CPC ha decidit atorgar el Micro Daurat 2020 al periodista tortosí Josep Bayerri. En este cas, es vol reconèixer la seua llarga trajectòria en el món del periodisme, sent un referent per a molts professionals de la comunicació del territori en els seus inicis, així com fundador d’un mitjà referent a les Terres de l’Ebre com és el setmanari Ebre Informes, actual Ebre. L’acte de lliurament dels guardons està previst que es realitze, si la situació sanitària ho permet, la pròxima primavera.


En este mateix acte es farà el lliurament dels Micros del 2019, que s’han anat ajornant per les successives restriccions de mobilitat decretades pel govern. En este cas, el Micro Obert se li lliurarà al director de l’Arxiu Històric Comarcal, Albert Curto, i el Micro Tancat a l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

 

Participació