Les biblioteques comarcals celebraran el Dia de la Poesia amb quatre espectacles nascuts a l'Ebre

Amposta, Tortosa, Gandesa i Móra d'Ebre han preparat un vídeo promocional, així com un seguit d'actes relacionats amb la cita cultural

La biblioteca Sebastià Juan Arbó, a Amposta.
La biblioteca Sebastià Juan Arbó, a Amposta. | Cedida
Aguaita.cat
18 de març del 2021
Malgrat que l'any passat es van haver de suspendre tots els actes del Dia Mundial de la Poesia a les Terres de l'Ebre, enguany des dels Serveis Territorials de Cultura s'han preparat un seguit d'activitats a les quatre biblioteques comarcals del territori que es podran seguir, durant tota la setmana, tant de forma presencial com per les diferents plataformes d'enregistrament en directe.

A la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, per exemple, es podrà veure l'espectacle 'Deix' de Valer Gisbert, el 19 de març a les 19 hores. Les persones que hi vulguin assistir hauran d'inscriure's prèviament, així com es podrà seguir per les xarxes socials de la biblioteca. A Gandesa, la Biblioteca Dr. Mn. Joan Baptista Manyà ha preparat per al 23 de març, a les 18.30 hores, l'actuació poètica i musical 'Poesia amiga', amb Pili Cugat i Carlos Lupprain, amb l'acompanyament de Nàiade Martínez al violoncel. En aquest cas només es podrà assistir de forma presencial.

El mateix dia 23, a la biblioteca de Móra d'Ebre hi ha preparada l'activitat 'Una mirada a la poesia femenina contemporània a Catalunya: les noves veus', un acte amb Pilar Romera que es podrà seguir per Jitsi o de forma presencial. Finalment, a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó d'Amposta es podrà gaudir de 'Mujeres sin edén', un espectacle de Las Lorquianas, el 24 de març a les 19.30 hores. En aquest cas l'espectacle es podrà veure de forma presencial o en línia al canal de YouTube de l'Ajuntament d'Amposta.

A més, s'ha preparat també un vídeo, que es compartirà a les xarxes socials el 19 de març, per celebrar la diada. L'edició del vídeo ha comptat amb la col·laboració de la Central de Biblioteques de les Terres de l'Ebre, el Consorci per a la Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre i l'Associació Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa.

Felícia Fuster, la poeta d'este 2021
Per commemorar la diada, la Institució de les Lletres Catalanes ―amb la col·laboració de diverses entitats públiques i privades― celebra una gran festa de la paraula i les lletres i fomenta tot un seguit d'iniciatives, presencials i a través de la xarxa, arreu dels territoris de parla catalana. Aquest any el poema escollit és el de l'artista Felícia Fuster i Viladecans (Barcelona, 1921 - París, 2012), que va ser escriptora, pintora i traductora.