El Consell Comarcal del Baix Ebre impartix cursos de primera acollida a persones nouvingudes

Les formacions inclouen classes de català, coneixements laborals i formació sobre la societat catalana

per Aguaita.cat, Deltebre | 11 de març de 2021 a les 09:06 |
Una de les formacions impartides pel Consell Comarcal del Baix Ebre. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Baix Ebre ha començat a impartir aquesta setmana dos cursos formatius per fomentar la integració de persones nouvingudes a la comarca. Es tracta d'una formació que inclou 90 hores de català, 15 hores de coneixements laborals i 15 hores més de coneixement sobre la societat catalana, i s'imparteixen tant de forma presencial, a Deltebre, com en línia.

"Aquesta formació facilita la integració i minimitza els obstacles que impedeixen a les persones nouvingudes la seua autonomia i igualtat d'oportunitats a causa d'una manca de competències lingüístiques bàsiques o el desconeixement de la societat i l'ordenament jurídic", manifestava la consellera comarcal de Serveis Socials, Laura Fabra. Pel que fa al curs de Deltebre es duu a terme amb la col·laboració de l'entitat Atzavara-Arrels i les classes tenen lloc dilluns i dimecres de 9 del matí a 12 del migdia. En el cas de la modalitat en línia, que es fa amb la col·laboració de l'entitat Avant Ebre, aquesta setmana s'han impartit 15 hores de capacitació TIC al Consell Comarcal del Baix Ebre perquè l'alumnat conegui el funcionament de la plataforma educativa.


Aquesta formació és subvencionada pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Fons Social Europeu i s'emmarca en el Pla Comarcal de Ciutadania i Immigració del Baix Ebre que busca la plena integració de les persones immigrades i els seus familiars a la vida social de la comarca, potenciant la convivència, la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i l'accés als recursos col·lectius i serveis públics existents a la comarca.

 

Participació