Deltebre ubicarà una coetera al Parc Fluvial del Delta

L'Ajuntament ha efectuat el trasllat de la coetera de Rafel de Miro, que es trobava en situació de deteriorament des del 2012

Dimarts es va traslladar la coetera al Parc Fluvial del Delta, a Deltebre.
Dimarts es va traslladar la coetera al Parc Fluvial del Delta, a Deltebre. | Cedida
Aguaita.cat
10 de març del 2021
Actualitzat a les 9:27h
L'Ajuntament de Deltebre trasllada la coetera de Rafel de Miro al Parc Fluvial del Delta. Aquest dimarts es van efectuar els treballs de trasllat de la coetera en qüestió, la qual estava en una situació de deterioració des de l'any 2012 i corria el perill d'enderrocar-se a causa de la seva inclinació. Amb aquesta actuació, i un cop la coetera estigui ubicada al Parc Fluvial del Delta, es restaurarà per tal de patrimonialitzar i realçar un element històric del municipi.

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, explicava que "aquesta és una d'aquelles actuacions que posen en valor la nostra història i el nostre patrimoni, que ajuden a reconèixer tota la feina feta pels nostres avantpassats, però que també ens ajuden a projectar el Deltebre del futur". En aquest sentit, Soler destacava que "al nou emplaçament de la coetera, al Parc Fluvial del Delta, la ciutadania i les persones podran interpretar la nostra història amb un plafó que detallarà el funcionament i importància d'aquestes construccions". L'actuació té un cost econòmic del voltant dels 20.000 euros i està sufragada per l'Ajuntament de Deltebre.

Les coeteres es van construir a finals dels anys 50 i se'n va fer ús fins a l'any 1984. La seva finalitat era la d'emmagatzemar coets que detonaven per reduir la calamarsa i transformar-la en pluja.