El consell comarcal del Baix Ebre obre la convocatòria per sol·licitar ajuts al lloguer per a gent gran

Esta prestació es pot sol·licitar fins al 30 d’abril a l’Oficina Comarcal d’Habitatge

per Redacció , Tortosa, 9 de març de 2021 a les 16:03 |
Façana del consell comarcal del Baix Ebre. | Cedida
El Consell Comarcal del Baix Ebre ha iniciat la tramitació dels ajuts per al pagament del lloguer d’habitatge per a gent gran, majors de 65 anys. Esta prestació es pot sol·licitar fins al 30 d’abril a l’Oficina Comarcal d’Habitatge, per la qual cosa cal demanar cita prèvia o bé es pot presentar la sol·licitud de forma telemàtica. La convocatòria de l’Agència d’Habitatge de Catalunya establix que per poder sol·licitar la subvenció les persones físiques titulars del contracte han de complir tot un seguit de requisits.

L’Oficina Comarcal d’Habitatge tramita estos ajuts a tots els municipis de la comarca, a excepció de Tortosa, que disposa d’oficina pròpia. Es tracta de subvencions per al pagament del lloguer en règim de concurrència competitiva per facilitar l’accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a persones de 65 anys o més en risc d’exclusió social.


Durant el 2020, l’Oficina Comarcal d’Habitatge del Baix Ebre va gestionar un total de 566.000 euros, un 32% més que l’any anterior, en concepte d’ajuts a famílies de la comarca. De les 596 sol·licituds presentades se’n van aprovar un total de 473. Pel que fa a la distribució per municipis de les sol·licituds presentades va ser la següent: Roquetes (155), Deltebre (116), l’Ametlla de Mar (114), l’Aldea (59), l’Ampolla (48), Camarles (32), el Perelló (31), Xerta (17), Tivenys (8), Aldover (7), Benifallet (4), Alfara de Carles (3) i Paüls (2). 

 

Participació