1 de 10

Jugar amb videojocs reduïx un 30% el dolor i el malestar de la quimioteràpia als infants amb càncer

Primer estudi clínic sobre els beneficis i efectes analgèsics que aporta als infants amb càncer jugar amb videojocs durant el tractament

Una pacient amb càncer jugant amb una consola. | URV
per Redacció, Tarragona | 18 de febrer de 2021 a les 16:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació Juegaterapia i la Càtedra de Dolor infantil de la URV han dut a terme el primer estudi clínic sobre els beneficis i efectes analgèsics que aporta als infants amb càncer jugar amb videojocs durant el tractament. L'ús dels videojocs en pacients pediàtrics reduïx un 30% el dolor i el malestar derivats de la mucositis després d'un tractament de quimioteràpia. Això comporta que les dosis de la morfina diària administrada als infants també es reduïsquen un 20% i que augmente un 14% el to vagal del seu sistema parasimpàtic, associat a la recuperació fisiològica davant la presència d'estímuls de dolor. L'estudi s'ha fet amb infants malalts de càncer que jugaven a videojocs entre dos i tres hores diàries.

En este estudi hi han participat també l'Hospital Universitario La Paz i la Universidad Autónoma de Madrid. Els videojocs i les consoles han estat proporcionats per Sony Interactive Entertainment Spain.
Participació