Eleccions catalanes 14-F

El protocol per votar el 14-F: a quina hora he d'anar?

Les cues es faran fora del col·legi electoral i existeix una franja horària recomanada per a persones vulnerables

per Aguaita.cat , Terres de l'Ebre , 14 de febrer de 2021 a les 09:00 |
Un col·legi electoral en una imatge d'arxiu. | Adrià Costa
Celebrar eleccions en plena pandèmia implica unes mesures de seguretat especials, i este diumenge els catalans que vagen a un col·legi electoral les hauran de respectar. Estos són els principals detalls del protocol del Govern per evitar contagis per coronavirus a les eleccions del 14-F.

Franges de vot. Les persones de risc tindran una franja preferent per acudir a votar, de nou del matí a dotze; mentre que es recomana a la resta de la població que acudeixi al col·legi electoral entre les dotze i les set. De set a vuit és la franja reservada per als contagiats per Covid-19 i contactes estrets.


La cua, fora. En cada jornada electoral és habitual trobar una cua davant l'urna per votar. No serà així el 14-F, en què està previst que les cues de votants es facin fora del recinte i no dins del col·legi. No es podrà caminar entre les cues i si cal es formaran dues cues, una prioritària per als votants vulnerables.


Circuits d'entrada i sortida. Evitar els contactes pròxims quan s'acaba de votar serà bàsic. Per això els votants hauran d'entrar per una cua, amb el DNI preparat i el vot preparat de casa, i sortiran per un altre camí.

Els DNI no es toquen. Per votar caldrà deixar el DNI en una safata, per tal que els membres de les meses verifiquin la identitat, però no el tocaran. Hi haurà ventilació constant i gel hidroalcohòlic a les taules. A més, els locals seran desinfectats abans, durant i després de la votació.

Responsables sanitaris. En cada col·legi hi haurà un responsable sanitari, que serà la persona encarregada de controlar que es complisquen les normes bàsiques de prevenció, com ara l'ús de la mascareta, la higiene de mans i les distàncies de seguretat.

Altres notícies que et poden interessarAlguns Ajuntaments ebrens han compartit per les xarxes socials els plànols d'entrada als centres electorals com és el cas de Roquetes o Tortosa.

 

 

Participació