L'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre demanen formalment la unitat comarcal

L'AECE sol·licita que es consideren les Terres de l'Ebre com una única unitat comarcal a efectes de mobilitat durant la pandèmia

per Aguaita.cat, Tortosa | 11 de febrer de 2021 a les 18:33 |
Mercat de Tortosa | Santi Martorell
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En una trobada, este matí, amb el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, el secretari general de l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre (AECE), Josep Lluís Vallés; el tresorer, Joan Màrius Abelló, i el vocal i expresident Daniel Cortijo, han presentat un escrit per elevar-lo al PROCICAT, en què sol·liciten que es consideren les Terres de l'Ebre com una única unitat comarcal.

L'AECE, aprofitant la decisió del PROCICAT del 5 de febrer en què designava com a unitat comarcal l'Alt Urgell i Andorra, considera que és una mesura que es podria aplicar també a les quatre comarques de les Terres de l'Ebre. En este sentit, argumenten que les comarques ebrenques sumen un total de 179.574 habitats, una xifra que queda molt lluny de la densitat poblacional d'altres zones, com la comarca del Barcelonè, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat o el Maresme, entre d'altres. Al mateix temps, també cal considerat que les poblacions petites del territori no compten amb prou oferta comercial i els seus habitants han de desplaçar-se, com és habitual, per poder cobrir les seves necessitats, si bé això no comporta per als municipis receptors grans aglomeracions.


L'AECE assegura que, des de l'inici de la pandèmia, s'ha mostrat a favor de la implementació de les mesures de seguretat anticovid19 per a la preservació de la salut ciutadana i han respectat les decisions del Govern català. Amb tot, creuen que cal adoptar mesures amb sentit comú i no entenen les darreres, establertes el proppassat 8 de febrer, que obrien el confinament a nivell comarcal quan a les Terres de l'Ebre perfectament podria ser territorial.

El delegat del Govern s'ha compromès a fer arribar la petició al Comitè Tècnic del Pla d'Actuacions del PROCICAT en la proper reunió  


 

 

Participació