VÍDEO | Abascal s’encara als manifestants a Tortosa titllant-los «d’energúmens» i «terroristes de carrer separatistes»

Desenes de persones l'han rebut amb insults i xiulets en l'acte de campanya convocat a la plaça del mercat

Aguaita.cat
11 de febrer del 2021
Actualitzat a les 16:46h
Desenes de manifestants han protestat contra l'acte de campanya de Vox a Tortosa.
Desenes de manifestants han protestat contra l'acte de campanya de Vox a Tortosa. | Pau Urenya
Tensió i fatxenderia, per part del líder del partit feixista Vox, Santiago Abascal, en l’acte electoral que ha convocat este migdia a la plaça de Barcelona de Tortosa, tres dies abans de les eleccions al Parlament de Catalunya. El fort desplegament policial, amb furgonetes del Mossos d’Esquadra i cordó d'agents inclòs en un acte de campanya, no han fet tirar enrere les desenes de manifestants que han volgut rebre amb insults i xiulets el candidat a la Generalitat. "Fuck Vox", deia alguna de les pancartes amb què l'han rebut els concentrats.
  Ell, al davant d’un faristol plantat al mig de la plaça, tampoc se n’ha estat de plantar cara als manifestants i apropar-se a ells encarant-s'hi per poder afirmar per a la gravació que posteriorment ell i el partit han compartit a les xarxes socials que havia hagut de fer quinze passes per “arribar a aquells que ens han insultat, amenaçat, i que en qualsevol moment poden llençar-nos algun objecte com han estat fent en esta campanya”. "Aquests miserables s'empassaran les seves pedres", ha dit referint-se en general als manifestants que ha rebut Vox en la campanya. Els Mossos d’Esquadra han identificat algunes de les persones concentrades contra la presència del líder de Vox.

Abascal ha acompanyat el vídeo que ha publicat a les xarxes socials titllant els manifestants antifeixistes d’energúmens: "El mateix dia que la junta electoral diu que els nostres actes no se celebren en llibertat i ordena la Generalitat que garantitze la seguretat en els nostres mítings, de nou es tolera que els energúmens ens ataquen a pocs metres. Tan pocs que els he comptat. Quinze”.