Mor el músic, cantant i versador roquetenc Juanito Aragonés als 80 anys

Músic, cantant i versador de jota va posar música a himnes ebrencs com "El carrilet de la Cava"

Juanito Aragonés en una actuació a Deltebre
Juanito Aragonés en una actuació a Deltebre | Arxiu
Aguaita.cat
13 de gener del 2021
Actualitzat el 14 de gener a les 10:39h
L'Ajuntament de Roquetes ha comunicat, a través de les xarxes socials, la mort del cantant, músic, cantador i versador de jotes Juanito Aragonés amb 80 anys.

Aragonés era un músic molt estimat a la població i a les Terres de l'Ebre en general, on sempre estava disposat a anar a animar amb el seu cant les festes majors dels pobles veïns o en qualsevol esdeveniment que li demanassen acudir amb la seua guitarra.

Fill de músic, Juanito Aragonés va iniciar la seua carrera musical amb l'orquestra del mestre Cortés i, més endavant, va passar a formar part de la mítica i recordada orquestra Telstar amb versions dels músics més moderns perquè les Terres de l'Ebre no es quedessen enrere en el tren de la música moderna.

També serà recordat per ser el primer a musicar la cançó "El carrilet de la Cava" i el "Delta del Ebro precioso", uns himnes que sempre el van acompanyar.

En les darreres edicions del Tradicionàrius de les Terres de l'Ebre que se celebra a Roquetes cada agost, Juanito Aragonés també hi va participar en la seua vessant de versador de jotes. Un home alegre, vitalista i actiu tot i la seua deficiència visual que serà recordat per sempre entre els músics i cantadors del territori.