El temporal Filomena dixa les Terres de l'Ebre nevades i carreteres tallades

La neu s'ha estès des del sud cap al nord deixant imatges de postal a Terres de l'Ebre, Tarragona, Ripollès i altres punts de la Catalunya central

Ermita del Coll de l'Alba, a Tortosa.
Ermita del Coll de l'Alba, a Tortosa. | Cedida
NacióDigital
09 de gener del 2021
Actualitzat a les 15:29h
Neu, neu i més neu. El temporal Filomena ja és a Catalunya i ha dixat bona part del territori emblanquinat per neu. La borrasca s'ha estès des del sud cap al nord, dixant neu a costes molt baixes a Terres de l'Ebre, Tarragona, Lleida, el Ripollès i la Selva, així com altres punts de la Catalunya central. Ara bé, a Barcelona i altres zones del litoral no han tingut tanta sort per l'efecte termoregulador del mar i la neu s'ha quedat atrapada a cotes molt més altres, de 400 i fins i tot 600 metres.

L'estació del Parc Natural dels Ports (1.055 m) mesura entre 20 i 30 cm de neu. És un dels indrets del país on s'espera una nevada més important. El gruix màxim dels seus 14 anys de dades va ser de 87 cm l'1 de març de 2013. Però també la serra del Montsià acumula una bona capa, i molts indrets d'arreu de les quatre comarques ebrenques. A Tortosa està tallada la carretera a partir de l'ermita de Mig Camí per acumulació de neu. A partir de la rotonda de l'hospital Verge de la Cinta només poden circular veïns. La neu que cobrix l'interior també ha arribat a poblacions costaneres com l'Ametlla de Mar i el Perelló.