Endesa cedeix a l'Ajuntament de Flix un solar que s'habilitarà com a pàrquing municipal

L'aparcament, que es troba en un punt neuràlgic de la Vila, serà gratuït i disposarà de 4 places per a cotxes elèctrics amb el seu carregador corresponent

per Aguaita.cat , Flix, 30 de desembre de 2020 a les 11:41 |
Terrenys que s'habilitaran com a pàrking municipal a Flix | Cedida
Endesa i l’Ajuntament de Flix han signat  un contracte pel qual la Companyia cedeix al consistori un terreny en desús que té al carrer Joan Maragall perquè s’hi faça un pàrquing municipal.

Ambdues parts han signat un contracte d’arrendament pel qual s’estipula que l’Ajuntament haurà de pagar un preu simbòlic en concepte de lloguer a l’energètica i fer-se càrrec de l’adaptació del solar per al seu nou ús així com del manteniment del mateix. L’aparcament, que es troba en un punt neuràlgic de la Vila, serà gratuït i disposarà de 4 places per a cotxes elèctrics amb el seu carregador corresponent.


El solar formava part de les instal·lacions de la Central Hidràulica de Flix (que es troba a pocs metres) i en el seu dia allotjava serveis complementaris per als treballadors de la hidroelèctrica. La seua ubicació, propera al Centre d’Atenció Primària i un centre de rehabilitació del municipi, el fa un lloc idoni per a aparcament públic. En este sentit, la signatura d'este contracte farà possible una antiga petició del consistori a Endesa.

A més, i en col·laboració amb Endesa X, la nova línia de negoci d’Endesa que ofereix serveis de valor afegit i solucions tecnològiques innovadores en el món de l’energia,  s’ha proposat a l’Ajuntament del municipi adaptar quatre places per a vehicles elèctrics. Així, l’aparcament disposarà d’un carregador ràpid (on es poden endollar, simultàniament, dos vehicles) i un de semiràpid (amb capacitat, també, per carregar dos vehicles de manera simultània).

 

Participació