Salut preveu començar a construir l'ampliació de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa d'aquí a 3 anys

S0invertiran 46 milions d'euros en les obres

Recreació virtual del projecte per ampliar l'HTVC
Recreació virtual del projecte per ampliar l'HTVC | Salut
Sofia Cabanes
11 de desembre del 2020
Actualitzat a les 15:04h
El Departament de Salut invertirà en els propers 5 anys 46 milions d'euros en les obres d’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, el centre de referència a les Terres de l’Ebre. El Departament preveu que les obres puguen començar d’aquí 3 anys i que el nou equipament estiga en ple funcionament en els propers 5 anys.

El projecte suposa una ampliació de 15.345 metres quadrats que comporten la construcció d’un nou edifici ambulatori i un d’oncològic, que permetran ampliar i modernitzar el serveis hospitalaris. Es tracta d’una obra llargament reivindicada al territori, des d’on es reclamava la millora dels equipaments de l’actual hospital o bé la construcció d’un hospital nou.

En este sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que la consecució d'este projecte “satisfà les necessitats hospitalàries dels propers 30 anys a les Terres de l’Ebre. És la opció més real, més possible i en un termini més curt que ens permet avançar en el sistema de salut”.

L’anunci de l’ampliació de l’HTVC s’ha fet este divendres al migdia, després de la signatura d’un protocol de col·laboració institucional entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tortosa per a l’establiment de les bases de col·laboració per a l’ampliació i modernització de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.
 

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha comparegut este divendres per explicar el projecte Foto: Cedida



L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha subratllat que l’inici d’estes obres és “una reivindicació que es ve fent des de fa molt de temps, segurament massa temps” . Per això, ha insistit a la consellera que este ha de ser “un compromís ferm i ràpid, perquè no ens podem permetre de nou generar frustració al territori”. Segons Roigé "la gent ja està cansada d’anuncis. El que demanem és que això siga una realitat i no un element situat avui per la proximitat d’una contesa electoral”, ha expressat en referència a la proximitat de les eleccions del 14-F.

Per la seua banda, el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha volgut posar de rellevància que esta és “una aposta assistencial que suposa resoldre la mobilitat i l’accessibilitat a l’hospital, a curt termini, per a 180.000 persones de població de referència de la zona”.

L’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta resoldrà, principalment, la part assistencial i de futur del centre amb una l’ampliació de 15.435 metres quadrats, que connectaran amb els més de 25.030 metres amb els quals compta actualment l’equipament hospitalari, convertint-lo així en un hospital de més de 40.000 metres quadrats.

La proposta la configuren l’edifici oncològic, amb una superfície de 2.435 metres quadrats que integrarà oncologia, hospital de dia i radioteràpia, més un edifici assistencial de 13.000 metres quadrats que integrarà consultes externes, gabinets i una àrea dedicada a potenciar la investigació, docència i innovació.

Esta nova construcció es distribuiria en planta baixa més tres i proporcionaria una solució de mobilitat a l’aparcament amb la incorporació de dues plantes soterrades amb una capacitat al voltant de 300 vehicles.

Per resoldre l’accessibilitat des del centre històric de la ciutat de Tortosa es contempla la connexió del recinte hospitalari amb el nucli de la ciutat mitjançant la construcció d’ascensors.

Abans no es comence a construir l’hospital, però, Cultura i Patrimoni han de valorar l’encaix del futur equipament, ja que es preveu construir al voltant de l’antiga muralla de la ciutat. El projecte també comportarà el trasllat, encara per determinar, del dipòsit d’aigua més gran de la ciutat, que ara mateix també es troba en l’espai on es construirà l’ampliació de l’Hospital.