Carles Castillo fitxa finalment com a número 4 de la llista d'Esquerra a Tarragona

El partit aprovarà la seva candidatura demà dissabte en Consell Nacional

Carles Castillo
Carles Castillo | PSC/Europapress
Redacció
11 de desembre del 2020
Actualitzat a les 12:28h
L'exdiputat socialista Carles Castillo ha fitxat definitivament per Esquerra Republicana. Ho ha avançat l'agència EFE i ho ha pogut confirmar NacióTarragona. Castillo, qui va ser també regidor a l'Ajuntament de Tarragona amb el PSC, ha optat pels republicans després de la seua renúncia el passat mes de setembre.

Castillo ocuparà el número 4 de la llista d'ERC per al 14 de febrer a la demarcació de Tarragona, en una candidatura que encapçalarà la diputada vallenca Raquel Sans. Pel que fa als números 2 i 3, així com a partir del 5, encara no s'han fet públics. A l'espera de saber quin lloc ocuparan a la llista els noms ebrencs.

Les converses de Carles Castillo amb Esquerra es van fer fins i tot públiques pel mateix partit. Altres formacions van tantejar el terreny, també, amb l'exdiputat socialista, com ara els Comuns, però les negociacions no van reeixir.

L'exregidor tarragoní darrerament s'ha mostrat obertament contrari a les polítiques del govern espanyol liderat pel PSOE, especialment pel que fa al conflicte català, però també en polítiques socials per afrontar la pandèmia. Un cop retirada la confiança de l'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros a l'Ajuntament de Tarragona, Castillo va provar de fer carrera al Parlament i fins i tot va guanyar unes primàries per liderar la darrera llista, al 2017, dels socialistes. Tot i així, la direcció va decidir que Rosa Maria Ibarra fos la candidata per la demarcació, una decisió que no va agradar gens a Castillo. Des de llavors, les diferències entre la cúpula i Castillo s'han anat fent més grans fins que al setembre va comunicar que no continuaria.