Primeres actuacions per redactar el projecte de sanejament i depuració del nucli urbà de Tivissa

Durant les últimes setmanes s’han iniciat els treballs previs per la redacció del projecte

per Aguaita.cat , Tivissa, 19 de novembre de 2020 a les 20:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Per poder iniciar la redacció del projecte, són necessàries les visites de camp per reconèixer el terreny, i amb això, aconseguir la recopilació d’informació  existent, per poder realitzar la diagnosi de l’estat actual. 

És per això, que durant esta setmana, s'han instal·lat a diversos punts del  municipi diversos mesuradors que analitzaran les aigües residuals i  comptabilitzaran els cabals. Aquesta actuació es realitza per saber quina és la  millor solució per garantir el sanejament de les aigües del poble. 


Fa aproximadament un mes l'Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va adjudicar la  redacció del projecte constructiu de sanejament i depuració del nucli urbà de  Tivissa. Amb un pressupost superior als 114.200 euros. 
L’objecte del contracte és la redacció d’un projecte constructiu que ha de definir  les obres corresponents a una actuació prevista a la planificació hidrològica  vigent. En concret, l’actuació objecte d’aquest informe està prevista amb el  Codi A1 Programa de saneamiento de aguas residuales urbanas de la  Comunidad Autónoma de Cataluña, Saneamiento y depuración del nucleo de  Tivissa, del Plan Hidrológico del Ebro (2015-2021) aprovat per Reial Decret  1/2016, de 8 de gener. 

El sistema de sanejament municipal de Tivissa aboca actualment en diferents  punts del medi sense que l’aigua residual hagi passat per un procés de  depuració. Per aquest motiu, és tan necessària la redacció d’un projecte  constructiu que defineixi les actuacions necessàries per a dur a terme el  sanejament i depuració del nucli urbà de Tivissa. 

En este sentit, el projecte preveurà diverses alternatives pel que fa a la  ubicació de la depuradora, les estacions de bombament i els col·lectors en alta,  amb l’objectiu de garantir les necessitats de sanejament actuals i futures. En la  redacció del projecte s’implantarà la metodologia de Modelatge d’informació de  la construcció (Building Information Modelling, BIM).

 

Participació