Publicades les bases de la nova edició dels premis Vila d'Ascó

L’acte de lliurament dels Premis tindrà lloc en el marc de la Nit de la Cultura prevista per al mes de maig de 2021

Lliurament dels premis Vila d'Ascó 2020, el passat mes de setembre.
Lliurament dels premis Vila d'Ascó 2020, el passat mes de setembre. | Cedida
Redacció
16 de novembre del 2020
Actualitzat a les 16:47h
L'Ajuntament d'Ascó llença una nova convocatòria dels premis Vila d’Ascó per l’edició de 2021: el 33è Premi Literari i el 16è Premi de Poesia Joan Perucho, uns guardons que s’han consolidat esdevenint un referent a la demarcació i que assolixen una important xifra de participació. En l’edició anterior van ser 50 els originals presentats al Premi Literari i 97 poemaris al Premi de Poesia.

Segons les bases que ja ha publicat l'Ajuntament, en el cas del Premi Literari Vila d’Ascó hi poden optar obres escrites en llengua catalana, inèdites, i d’una extensió entre 175 i 225 pàgines. El tema de les obres és lliure i el termini d’admissió dels treballs finalitza el 22 de desembre. El premi està dotat en 3.600 euros i també contempla la publicació del llibre per part de 9 Grup Editorial (Cossetània Edicions/Angle Editorial).

Pel que respecta al Premi de Poesia Joan Perucho, poden presentar-s'hi obres inèdites de poesia escrites en llengua catalana. El tema i la forma són lliures, i els treballs han de tenir una extensió habitual d’un llibre de poesia (40 pàgines impreses com a mínim). El premi consistix en una gratificació econòmica de 2.400 euros i la publicació en edició comercial dins la col·lecció de poesia Mitilene, d’Editorial Meteora.

L’acte de lliurament dels Premis tindrà lloc en el marc de la Nit de la Cultura prevista per al mes de maig de 2021.

Edició de 2020
"Nikola Tesla i els homes que no estimaven els coloms", una novel·la negra de Núria Abad Gascón, es va emportar el 32è Premi Literari Vila d’Ascó; mentre que Jordi Ferrer Gràcia i el seu poemari "Galleda" va obtenir el 15è Premi de Poesia Joan Perucho. Els guardons es van lliurar el 19 de setembre, després que s’hagués hagut de posposar l’acte previst per al mes de maig.