La Residència Sant Miquel Arcàngel de Tortosa suma 38 usuaris i 11 treballadors positius en Covid-19

Sis centres residencials de gent gran i de persones amb discapacitat de les Terres de l’Ebre presenten brots de covid 19

Ja són 6 els brots actius a les residències de les Terres de l'Ebre
Ja són 6 els brots actius a les residències de les Terres de l'Ebre | Departament de Salut
Aguaita.cat
09 de novembre del 2020
Actualitzat a les 20:43h
Els centres residencials de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre presenten actualment 6 brots. Aquests es concentren a la Llar Residència de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, la residència Sant Miquel Arcàngel de Tortosa, a la Residència Natzaret de Móra d’Ebre, la Residència Vima de Sant Carles de la Ràpita, a la Llar l’Àngel d’Apasa a Amposta i a la Residència l’Onada de Gandesa.

A la Residència de l’Hospital de la Santa Creu hi ha un usuari positiu i cap treballador afectat, després d’haver fet el cribratge corresponent a tots els usuaris i professionals del centre. 

La Residència Sant Miquel Arcàngel compta amb 38 usuaris positius i 11 treballadors. Este centre ha estat sectoritzat i a la primera planta s’ha destinat a usuaris covid. Durant esta setmana, en aquest centre es durà a terme una desinfecció per part dels serveis especialitzats del SEM.

La Residència Natzaret de Móra d’Ebre actualment té 14 usuaris i 10 treballadors covid positius. En esta residència s’han recuperat les zones verdes, que comporten que no hi ha afectació de covid. Així mateix, s’està s’han habilitat indrets nous espais més centrats en les persones per tal que, un cop sigui un centre sense covid es puguin reprendre les visites de familiars seguint els protocols i mantenint les mesures de prevenció i control. Aquest centre està sectoritzat i la primera planta és la planta sense usuaris covid i la segona amb usuaris covid. 

El brot a la Residència Vima de Sant Carles de la Ràpita, que contava amb 55 usuaris i 18 treballadors covid positius ja està en procés de resolució. La sectorització que es va realitzar durant les passades setmanes al centre va permetre la contenció del virus a la planta COVID i avui s’han realitzat 40 test ràpids que han sigut tots negatius. En els propers dies es procedirà al desaïllament de la zona vermella. La primera planta ja és zona lliure de COVID.

A la Llar l’Àngel d’Apasa a Amposta, durant esta setmana s’espera poder fer el retorn a la llar dels usuaris que havien estat traslladats al recurs alternatiu de Deltebre Lo Goleró i retornaran al centre quan tinguin els resultats negatius de les PCR que ja s’han fet aquest cap de setmana

La Residència l’Onada de Gandesa, compta actualment amb 19 usuaris i 8 treballadors positius de covid. El centre també ha dut a terme les tasques de sectorització corresponents destinant la primera planta a zona covid i la segona planta a zona d’aillament preventiu per a persones covid negatiu.

Pel que fa als 6 centres, els equips de primària han visitat diàriament, amb un metge i una infermera cada residència per tal de realitzar atenció sanitària i seguiment de les persones afectades. Entre els usuaris de tots el centres hi ha 9 persones que segueixen hospitalitzades.

A les plantes covid dels diferents centres s’està realitzant vida normal i es desenvolupen tallers i activitats d’estimulació física i cognitiva per preservar al màxim la qualitat de vida de les persones ateses. Així mateix s’ha intensificat la informació diària amb les famílies mitjançant videotrucades. 

La coordinació de l’equip d’intervenció ràpida de les residències, format per tècnics del Departament de Salut, Salut Pública i tècnics del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han assessorat i acompanyat als centres durant la sectorització des de l’inici i tan bon punt s’ha conegut la presència d’un brot.