Mig centenar d'usuaris i professionals afectats pels brots de covid-19 als hospitals de Tortosa, Jesús i Amposta

Dos brots a l'hospital Verge de la Cinta afecten 9 usuaris i 13 professionals, però hi ha 8 professionals més positius i un total de 120 aïllats

Entrada d'Urgències de l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta.
Entrada d'Urgències de l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta. | S.B.
Aguaita.cat
28 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:56h
A les Terres de l'Ebre hi ha quatre brots de covid-19 actius als hospitals de Tortosa, Amposta i Jesús, que afecten mig centenar d'usuaris i professionals (i tres brots més en residències). Dos dels brots s'han produït a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, el de referència al territori: el primer afecta 6 usuaris i 12 professionals i el segon a 3 usuaris i 1 professional. Així, són 9 els malalts contagiats i 13 professionals, però cal afegir 8 professionals més que han donat positiu tot i no estar considerats inclosos en estos dos brots. L'afectació de la covid-19 entre el personal del centre de referència al territori és gran tenint en compte que hi ha 120 aïllats, segons les dades del departament de Salut. Dilluns passat eren 10 els professionals afectats pel brot però un total de 27 els positius, perquè la resta havien tingut contagis comunitaris, segons apunta Salut.

Pel que fa al brot de l’Hospital Comarcal d’Amposta el brot que s’hi va detectar afecta a 6 usuaris i a 2 professionals. L’Hospital de la Sant Creu de Jesús compta amb un brot que afecta a 16 usuaris de llarga estada i a 5 d’hemodiàlisi.

Pel que fa a la pressió assistencial a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, actualment els ingressats per covid als diferents centres hospitalaris són a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, 6; a l’Hospital Comarcal d’Amposta 18, a l’Hospital de la Santa Creu 30 i a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta hi ha 20 ingressats a planta amb covid positiu i 8 a la UCI.

Donada la situació actual, la Regió Sanitària Terres de l’Ebre es troba en la Fase 1 del pla de contingència i com a tal es funciona com a una unitat per tal de fer front a les necessitats assistencials. La gerent de la Regió Sanitària, Mar Lleixà, afirma que “hem d’insistir en què la ciutadania prengui les mesures de protecció establertes. Per part dels equips assistencials s’adaptaran a la realitzat de cada moment de la pandèmia i la regió funcionarà com a una unitat per tal de donar resposta en cada situació”. Lleixà ha afegit que “territorialment es treballa amb tots els proveïdors per reduir aquesta part de pressió assistencial i es donarà resposta tant a les necessitats covid com no covid mentre la situació ho permeti”.