Els restauradors d’Amposta surten al carrer contra el tancament de bars i restaurants

Unes 200 persones s'han concentrat a la rotonda de l'Olivera per mostrar el seu rebuig i indignació davant la mesura

Un moment de la protesta que ha tingut lloc este dijous a la tarda a Amposta.
Un moment de la protesta que ha tingut lloc este dijous a la tarda a Amposta. | Cedida
Aguaita.cat
15 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 21:30h
Unes 200 persones han sortit esta tarda als carrers d’Amposta per expressar la seua indignació i rebuig a l’ordre de tancament de bars i restaurants decidida pel Govern català per frenar els contagis de coronavirus. Amb cartells on es podia llegir “La restauració no és el virus”, “Salvem la restauració” o directament “No volem tancar”, s’han acompanyat del so de les cassoles per mostrar el seu descontentament i rebutjar la mesura. La concentració, convocada per l’Associació de Restauradors d’Amposta”, ha tingut lloc a l’entorn de la rotonda de l’Olivera, a l’avinguda de la Ràpita de la capital del Montsià, i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament.

Precisament avui l’Ajuntament d’Amposta ha anunciat la suspensió el cobrament de les terrasses de bars i restaurants i les concessions administratives dels negocis afectats pel tancament anunciat pel govern de la Generalitat mentre estos negocis no puguen realitzar la seua activitat. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha assenyalat que "des de l’administració local farem tot allò que estiga a les nostres mans per mitigar els efectes d’esta mesura sobre el teixit econòmic de la ciutat". En este mateix sentit, Tomàs ha avançat que "ja ens hem posat a estudiar obrir una segona convocatòria d’ajuts covid-19 per al comerç i la restauració, de fins a un màxim de 500 euros per negoci".

L’alcalde d’Amposta també ha volgut mostrar el seu respecte per les mesures anunciades pel govern de la Generalitat. "Entenem que es prenen amb criteris mèdics i per frenar els contagis", ha dit, "però cal que estes mesures sanitàries vagen acompanyades de mesures econòmiques per aquells qui apliquen les restriccions que realment puguen ajudar uns sectors econòmics que ja van patir el tancament al mes de març i ara se’ls demana un cop més esta responsabilitat". "Ens alineem amb les reivindicacions del sector de la restauració perquè cal exigir al Govern de la Generalitat que no deixe morir uns negocis que són fonamentals per a la nostra economia", ha apuntat l’alcalde.