L'hostaleria considera un «pal duríssim» el tancament de bars i restaurants

L'entitat adverteix que moltes famílies en patiran les conseqüències

Les terrasses obren amb aforament limitat a la fase 1 a Terrassa.
Les terrasses obren amb aforament limitat a la fase 1 a Terrassa. | Anna Mira
Aguaita.cat
14 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 17:49h
L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) ha valorat negativament la decisió del Govern de tancar quinze dies els bars i restaurants del país. El president de l'entitat, Francesc Pintado, ha apuntat en declaracions a l'ACN que pel sector es tracta d'un "pal duríssim" i ha advertit que "moltes famílies ho patiran en primera persona", en referència a possibles nous ERTO que plantegin les empreses.

Per Pintado "el sector havia fet els deures" en els últims mesos i ha indicat que hi ha "altres situacions com centres comercials o el transport públic que aglutinen gent amb poca distància".

Pintado ha participat este dimecres en la reunió entre el Govern i els representants del sector de l'hostaleria d'arreu del país. Amb tot, espera poder llegir "la lletra petita" de la norma un cop es publiqui al DOGC i aleshores "veure com es distribueixen els 40 MEUR anunciats" per l'executiu. "De moment les ajudes han estat tant petites que gairebé han estat inexistents", ha valorat.
 

El president de l'AEHT, Francesc Pintado, amb Camí Mendoza i Laura Roigé durant la presentació de la Guia Gourmet 2020, a Tarragona. Foto: ACN