La Guàrdia Civil denuncia 5 persones per la captura il·legal de cranc blau al delta de l'Ebre

Els crustacis, 450 en total, estaven emmagatzemats en poals i havien de ser transportats a un lloc indeterminat de Barcelona

per Aguaita.cat , L'Ampolla, 2 d'octubre de 2020 a les 12:49 |
Caixes amb els crancs intervinguts per la Guàrdia Civil | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Efectius de el Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tarragona han sorprès durant la passada nit cinc persones que es trobaven capturant il·legalment exemplars de cranc blau, en una zona del delta de l'Ebre coneguda com el Goleró, al terme municipal de l'Ampolla.

Els cinc individus, de nacionalitat xinesa, van ser denunciats després de ser identificats i comprovar que no disposaven d'autorització per exercir l'activitat. Els crustacis, 450 en total, estaven emmagatzemats en poals i havien de ser transportats a un lloc indeterminat de Barcelona.


Amb motiu de les diferents queixes dels professionals dedicats a la pesca del cranc blau a la zona del delta de l'Ebre, es van establir diferents operatius dedicats a detectar les captures il·legals d'este producte, ja que actualment són molt pocs els professionals de sector que disposen d'autorització per a la seua captura.

La totalitat dels crancs intervinguts, en trobar-se en condicions higièniques i sanitàries òptimes, van ser lliurats al centre benèfic de Càritas a l'Aldea.

 

Participació