L’Ajuntament d’Alcanar suspèn les Festes del Remei i del Festival Tyrika d'esta tardor

En els pròxims dies el consistori anunciarà les diferents activitats previstes per aquesta tardor, que es realitzaran seguint el protocol de mesures de seguretat i protecció davant la COVID-19

L’Ajuntament d’Alcanar suspèn les Festes del Remei i del Festival Tyrika i anuncia una programació alternativa
L’Ajuntament d’Alcanar suspèn les Festes del Remei i del Festival Tyrika i anuncia una programació alternativa | Ajuntament d'Alcanar
Aguaita.cat
17 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:14h
Davant de l’evolució actual de la pandèmia provocada per la Covid-19 i per evitar possibles contagis i rebrots, l’Ajuntament d’Alcanar i la Comissió de Festes han decidit conjuntament suspendre les Festes del Remei, previstes del 9 al 12 d’octubre. Igualment, la quarta edició del festival Iber Tyrika, que també s’havia de celebrar a l’octubre, queda anul·lada.

La decisió de posposar els actes de festes per a l'any vinent s'ha pres de manera unànime amb les pubilles, hereus, així com els seus familiars.

Mercè Fischer, regidora de Festes, comenta que “som conscients que després de tot el que ens ha tocat viure els últims mesos, tots i totes esperàvem amb molta il·lusió les festes Majors d’Octubre, però hem de ser responsables i  no posar en risc els protagonistes de la nostra festa, les pubilles, els hereus, les entitats i tota la ciutadania que hi participa.”

Per la seua banda, Joan Roig, alcalde d’Alcanar, explica que com a alternativa es tornarà a optar per espectacles de petit format, “la ciutadania podrà gaudir d'actes culturals, amb aforament limitat, situats en ubicacions que permeten garantir el distanciament social i les condicions de seguretat davant la pandèmia de la covid-19. Ara, la cultura i l’entreteniment són més importants que mai”.

Pel que fa a Tyrika, Jordi Monfort, regidor de Turisme, remarca que “l’essència de Tyrika és incompatible amb la covid-19, però igualment organitzarem activitats adaptades a la situació actual per a promoure el nostre patrimoni iber, en el marc del 20è Cap de Setmana Ibèric. A més, seguirem potenciant el nostre llegat històric a través de diferents propostes virtuals i recursos pedagògics.”

L’Ajuntament d’Alcanar vol agrair a totes aquelles persones, siga treballadors públics, voluntaris o entitats, que estaven posant els seus esforços en fer possible les Festes del Remei i el festival Tyrika. “Guardem les forces i l’energia per a l’any vinent”, conclou la regidora, “mentrestant, seguirem gaudint de diferents espectacles adaptats a tots els públics, en un format diferent i que ja van tenir molt bona acollida a l’estiu”.

En els pròxims dies el consistori anunciarà les diferents activitats previstes per aquesta tardor, que es realitzaran seguint el protocol de mesures de seguretat i protecció davant la COVID-19.