La CUP de Tortosa oficialitzarà el relleu de regidors en el proper ple municipal

Xavi Rodríguez, que ha representat la formació de l'esquerra independentista a l'Ajuntament de Tortosa en els darrers 5 anys, serà substituït per Sergi Arnau

per Aguaita.cat, Tortosa | 9 de setembre de 2020 a les 10:05 |
El regidor sortint, Xavi Rodríguez, amb el regidor entrant, Sergi Arnau | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP Tortosa ha presentat este dimarts en una roda de premsa el relleu del regidor de Xavi Rodríguez a l’Ajuntament de Tortosa, que serà substituït per Sergi Arnau. Seguint els compromisos de l’organització amb la voluntat de no professionalitzar la política, el regidor en els últims 5 anys ha renunciat al càrrec. El relleu s'oficialitzarà en el Ple municipal del pròxim 14 de setembre.

Sergi Arnau ha volgut agrair la gran faena portada a terme pel seu antecessor en nom de l'assemblea, així com la confiança dipositada en ell. Ha recordat també que els regidors de la CUP són simples portaveus d'una assemblea que pretén fer d'altaveu de les classes populars i dels moviments socials a l'Ajuntament.


Com a objectiu principal del curs l’assemblea de la CUP Tortosa pretén donar resposta als reptes derivats de la crisi de salut, econòmica i social que estem patint i que de ben segur s’agreujarà en els propers mesos. També ha manifestat que totes aquelles mesures que tinguen com a objectiu pal·liar esta situació des vessant no assistencialista tindran el suport de la formació política. El portaveu de la CUP a l’Ajuntament ha demanat al govern municipal que escolte les propostes de l’oposició, i ha anunciat que tot i que no s’hi han pogut adherir perquè encara no ha pres possessió, el GM de la CUP a l’Ajuntament donarà suport a iniciatives com el no retorn dels romanent acumulat de 2019, ja que consideren que és un primer pas per a poder donar resposta a les necessitats econòmiques derivades de l'emergència actual, i insta al govern municipal a desobeir si cal per a poder fer ús d'estes partides econòmiques. També han reclamat la contractació de més treballadores socials per a donar resposta a les necessitats socials dels tortosins i les tortosines.

Per altra panda, la CUP Tortosa ha insistit en la necessitat de fer els plens presencials "podem veure com el dilluns 14 escoles i instituts tindran aules amb ràtios de 25 alumnes, i no som capaces d’organitzar un Ple municipal presencial garantint les mesures de seguretat necessàries?". De la mateixa manera, han denunciat que tot i que el ROM contempla la possibilitat de poder assistir a les comissions informatives a persones que no siguen regidors/es, no s'ha permès l'assistència del futur regidor de la CUP, dificultant així la seva tasca i la preparació del proper Ple municipal.


En quant a la valoració de les Festes, el portaveu de la CUP ha manifestat que "S'ha fet un programa de festes destinat a un públic molt concret. La majoria del programa són actes religiosos, allunyat del que considerem que han de ser unes festes populars i sense cap acte familiar. No s'ha diversificat pel que fa a la contractació d'artistes, reproduint festes rere festes les mateixes contractacions sense donar espai a d'altres artistes de la ciutat o de les Terres de l’Ebre".

 

Participació