El ple d'Amposta aprova un préstec pont de 4,5 milions per refinançar la residència de gent gran

La nova operació de préstec esponja el termini d'amortització i això suposarà passar d'una quota anual de 480.000 euros a una de 237.000 euros, cosa que millorarà la liquiditat de la residència d'avis

per Aguaita.cat , Amposta, 4 de setembre de 2020 a les 15:21 |
Residència d'avis d'Amposta
El ple de l'Ajuntament d'Amposta ha aprovat per unanimitat este divendres al matí en sessió extraordinària celebrada de forma telemàtica la proposta de formalització d’un préstec pont entre l’Ajuntament d’Amposta i la Fundació Serveis Socials del Montsià (Fussmont) que servirà per refinançar la residència de gent gran.

Així, en dos punt diferents, el ple ha aprovat la formalització d’un préstec de 4,6 M € a 12 anys més dos anys de carència i amb un tipus d'interès d’Euríbor + 0.98 entre l’entitat que va presentar la millor oferta i l’Ajuntament i la realització del préstec pont entre l’Ajuntament i Fussmont amb el mateix tipus d’interès però a 22 anys. "Així, fem un refinançament d’aquell préstec inicial de 6M €, constituït al gener de 2015 i al que ens vam oposar, i millorem la liquiditat de la residència", ha explicat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. "Amb esta nova operació, espongem el termini d’amortització i d’una quota anual de 480.000 euros passem a una quota de 237.000 euros", assenyala, "i a més, amb el global de l’operació ens estalviarem uns 170.000 euros". "A més a més, el nou finançament allibera l’Hospital d’un aval de 6 milions d’euros, cosa que ens permetrà constituir-hi una pòlissa de préstec per millorar-ne la liquiditat", ha dit l’alcalde.


Tots els grups a l’oposició han donat suport a l’operació de préstec assenyalant la necessitat de millorar el finançament de la residència i alleugerir les càrregues econòmiques que té. L’alcalde, per la seua banda, també ha assenyalat que "esta operació ha de millorar la viabilitat de la residència, un fet que podrem analitzar en un parell d’anys". Tomàs ha volgut posar èmfasi també amb el bon servei que ofereix actualment la residència i totes les seues professionals i "bona mostra d’això és que s’ha triplicat la llista d’espera des que està oberta; actualment tenim 150 persones en llista d’espera, així també es mostra del bon servei que estem donant".

El ple extraordinari també ha aprovat per unanimitat una modificació de l’ordenança que regula la taxa per la inscripció a l’escola d’art municipal, Esardi, segons la qual les famílies nombroses i monoparentals tenen una bonificació del 50% i les famílies nombroses especials i alumnes amb una discapacitat de més del 33% tenen una bonificació del 100%. Finalment, tots els grups municipals també han donat suport a l’adhesió a l’acord nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya.

 

Participació