L'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja gestionarà quatre immobles per a finalitat social

El conveni tindrà una vigència de quatre anys prorrogables anualment fins a un màxim de quatre

Sareb cedeix quatre habitatges per a finalitat social a l'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja
Sareb cedeix quatre habitatges per a finalitat social a l'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja | Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja
Aguaita.cat
04 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:10h
L'empresa Sareb ha subscrit un acord amb l'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja per a la cessió temporal de quatre habitatges destinats a finalitat social.
El conveni tindrà una vigència de quatre anys prorrogables anualment fins a un màxim de quatre. Durant este període, el Consistori serà l'encarregat de gestionar els immobles per a atendre les necessitats residencials de persones en risc d'exclusió social.
Els habitatges cedits podran estar ocupats per famílies en situació d'impagament o sense títol de lloguer. Sareb percebrà a canvi de la cessió una contraprestació fixa mensual de 125 euros pels habitatges lliures i de 75 euros per aquelles que es trobin ocupades. Els pagaments seran utilitzats, principalment, per a fer front a les despeses d'assegurances i comunitat. Per part seva, l'Ajuntament de Sant Jaume assumirà els càrrecs corresponents a la gestió de l'habitatge, així com el seu manteniment ordinari i Impost de Béns immobles (IBI), entre altres.
En 2013 Sareb va crear un parc social que incloïa 2.000 habitatges i es va elevar a 4.000 en 2015. En l'actualitat, el parc destinat a fins socials aconsegueix els 10.000 immobles, després que la companyia aprovés a principis de 2020 l'ampliació del mateix amb l'objectiu d'impulsar la cessió d'habitatges a ajuntaments de municipis de menor grandària que presenten problemes residencials.
Des de la seva creació, Sareb ha signat convenis amb 21 ajuntaments.
L'acord aconseguit amb l'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja se suma als ja subscrits amb els consistoris de Santa Coloma de Gramenet (220), Barcelona (200), Calafell (58), L'Hospitalet de Llobregat (50), L'Ametlla del Vallès (35), Vilafranca del Penedès (15), Sant Feliu de Guíxols (9), Sant Joan les Fonts (6) i Badalona (2), administració que finalment va comprar a Sareb els dos immobles que al principi havia obtingut en règim d'usdefruit temporal. A més, la companyia manté un conveni amb la Generalitat de Catalunya pel qual posa a la seva disposició 930 habitatges destinats a persones en risc d'exclusió.