Unió de Pagesos demana vigilar més les zones agràries de l'Ebre davant l'«onada de robatoris»

El sindicat reclama l'obligatorietat de la traçabilitat dels productes a l'hora de vendre'ls

Aguaita.cat
25 d'agost del 2020
Actualitzat a les 18:38h
El sindicat Unió de Pagesos ha demanat als Mossos d'Esquadra més vigilància a les zones agràries de la demarcació de  les Terres de l'Ebre i Tarragona per frenar l'"onada de robatoris" en collites que estan registrant, sobretot, de garrofa a les Terres de l'Ebre.

Ho han traslladat a representants de la policia catalana avui en una reunió a Tortosa i una altra a Amposta, segons han informat en un comunicat.

Els han reclamat que "posin el punt de mira" en els compradors de les collites robades i augmenten el control per evitar que aquests  productes es posen a la venda, a més de perseguir els que cometen aquests furts.

Per a això, han exigit garantir la traçabilitat dels productes al llarg de tota la cadena alimentària, acreditant les compres de collites amb la declaració DUN -declaració anual que de forma obligatòria ha de realitzar el titular d'una explotació agrària- i el DNI.

Així mateix, han animat que els pagesos afectats per aquest tipus de robatoris denunciïn els fets per disposar d'"una radiografia real" de la situació i perquè es tinguin en compte estadísticament, amb l'objectiu que els Mossos prioritzin efectius per a la seua protecció.