La Coordinadora per l'Abolició dels Correbous assegura que ha influït en la suspensió dels actes taurins

L'entitat lamenta que molts alcaldes volien programar-los malgrat el risc sanitari i "cedint al xantatge dels ramaders"

per Aguaita.cat , 29 de juny de 2020 a les 12:56 |
Festes taurines | Diari la Veu
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Coordinadora per l'Abolició dels Correbous a Catalunya (CACC) assegura que la seua tasca de pressió ha aconseguit evitar que municipis taurins hagen decidit enguany, finalment, no programar correbous este estiu. Segons interpreten en un comunicat, els governs municipals "van entendre" la seua "advertència" de que si, finalment, se celebraven actes taurins els activistes de la CACC serien presents amb les seues càmeres per documentar-ho.

En este sentit, l'entitat lamenta l'existència d'un "nombrós col·lectiu de regidors i alcaldes que volien córrer el risc sanitari del coronavirus i celebrar actes taurins sense pensar en la salut i benestar dels seus conciutadans, cedint al xantatge dels ramaders".


Durant els últims mesos la CACC ha seguit mantenint reunions i converses amb membres del Govern, diputats del Parlament, alcaldes i regidors. Paral·lelament, la seua activitat s'ha centrat en la investigació i l'anàlisi de dades de "l'espectre econòmic" del món taurí a Catalunya. La crisi del coronavirus, a més, ha servit també per editar "centenars d'hores de gravacions", entre d'altres tasques.

Segons valoren, la situació actual de "convulsió de la política catalana" impedirà durant esta legislatura "l'anhelada abolició dels correbous i la fi de la tauromàquia", però anuncien que seguiran lluitant perquè es done compliment a la ILP aprovada al Parlament i a la "intensificació de la pressió política".

 

Participació