Salut instal·la el nou accelerador lineal a Jesús i el traslladarà al Verge de la Cinta quan es face l'edifici oncològic

La directora territorial justifica el canvi per evitar allargar que els pacients es desplacen a tractar-se a Reus

per Redacció , Tortosa, 23 de juny de 2020 a les 16:15 |
Façana de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús. | Google Street View
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Salut no esperarà a la construcció del nou edifici oncològic de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa per instal·lar i posar a funcionar el nou accelerador lineal que va donar la Fundació Amancio Ortega (FAO). La regió sanitària ha iniciat els tràmits per substituir l'actual aparell de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, que fa uns 11 anys que funciona. Amb el nou accelerador tots els tractaments es podran fer a Tortosa i s'evitarà que alguns pacients hagen d'anar a l'Hospital de Reus. En un futur es traslladarà a l'edifici oncològic que es construïsca al Verge de la Cinta però s'ha optat per instal·lar-lo a Jesús ja que el projecte del nou edifici està aturat a l'espera d'una modificació definitiva del POUM de Tortosa.

 

Participació