El DeltaChamber Music Festival celebrarà una edició «Parèntesi» del 28 de juliol al 2 d'agost

El certamen ampostí s'adapta a la situació amb 40 concerts individuals i tres de cambra a l'aire lliure

per Aguaita.cat , Amposta, 23 de juny de 2020 a les 11:46 |
Imatge de l'edició del 2019 | DeltaChamber Music Festival
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El DeltaChamber Music Festival celebrarà enguany una edició 'Parèntesi' adaptada a les circumstàncies i a les recomanacions sanitàries, entre els dies 28 de juliol i 2 d'agost. El festival internacional de música de cambra a les Terres de l’Ebre, a Amposta, ha programat de forma excepcional 40 concerts individuals i tres concerts de música de cambra a l’aire lliure.

Esta serà una edició especial, molt diferent del format habitual de la cita, i que ajorna fins al 2021 la celebració del cinquè aniversari del festival. La principal innovació és el format de concert "1 a 1", en què només hi són presents un músic i un oient qui gaudirà de deu minuts de concert amb un instrument musical que no coneixerà fins al mateix moment del concert.


D'una banda, hi haurà una quarantena de concerts individuals, amb un format i concepte que arriba "en primícia" a tot l'Estat espanyol de la mà de DeltaChamber Music Festival, assegura l'organització. La idea es basa en un format de concert 1 a 1, de manera que només hi són presents un músic i un oient qui gaudirà de deu minuts de concert amb un instrument musical que no coneixerà fins al mateix moment del concert. Els concerts individuals tindran lloc els dies 28, 29 i 30 de juliol.

D'altra banda, per al cap de setmana del 31 de juliol al 2 d'agost, es realitzaran els concerts a la plaça, un format que portarà la música de cambra a l’aire lliure. Des de la mínima expressió musical amb un artista a l’escenari fins a un màxim de trio, s’explorarà música de cambra rarament interpretada de grans compositors, com ara Toldrà, Satie o Ravel, entre d’altres, i que busca transportar els oients en un viatge emocional a través de la música.


A causa de les restriccions sanitàries derivades de la COVID-19, l'aforament serà limitat. Per este motiu, es realitzaran tres passis del mateix concert (un cada dia) per facilitar que més persones hi accedisquen.

A banda dels concerts a l’aire lliure amb aforament limitat i del format 1 a 1 dels concerts individuals, una altra de les mesures que permetrà realitzar esta edició és la participació únicament d'artistes nacionals. Així, un total de set artistes donaran vida a “Parèntesi”: Laura Ruiz Ferreres, clarinet; Pau Rodríguez Ruiz, clarinet; Laura Pou Cabello, flauta; Andrés Otín Montaner, oboè; Marina Vidal Valle, violoncel; Oleguer Beltran Pallarés, violí, i Ester Lecha Jover, piano.

Fundat pels ampostins Laura Ruiz Ferreres i Pau Rodríguez Ruiz, el 2016, DeltaChamber Music Festival s'ha establert com el Festival internacional de música de cambra a les Terres de l'Ebre.

El festival ha consolidat l’oferta artística i cultural del territori, convertint-se, a més, en un punt de trobada de músics de tot el món, per bé que enguany no hi podran participar. A través de diferents branques i arts (pedagògiques, culinàries, visuals, del moviment, etc.) el festival aconsegueix crear un univers que arriba a tots els públics "amb l'objectiu de construir una societat més sensibilitzada, compromesa i activa, arribant a les persones a través de la música".

 

Participació