Les alcaldies del Montsià acorden suspendre les festes d’estiu

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Montsià s’ha vist obligat a prendre esta decisió arran de la pandèmia de la COVID-19

per Aguaita.cat , Amposta, 5 de juny de 2020 a les 16:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Montsià d’este dimecres, 3 de juny,
celebrat de manera telemàtica, ha acordat, en una decisió sense precedents,

suspendre les festes d’estiu, que se celebren anualment a tots els municipis de
la comarca.

Esta decisió s’ha pres sens prejudici que es puguen celebrar, durant este període, aquells actes culturals i festius que permetin preservar la seguretat de les persones i sempre que la normativa vigent ho permeti.
"Cancel·lar les festes d’estiu és una decisió que mai haguérem volgut prendre,
però mentre existisca un risc real de rebrot, garantir la salut de tothom és i serà
la nostra prioritat", ha declarat el Consell.
"Al Montsià, reiteren, hem demostrat una gran responsabilitat durant el vigent estat
d’alarma. Un comportament exemplar que ha contribuït a protegir la regió
sanitària de les Terres de l’Ebre davant la COVID19".
"Hem de continuar donant el millor de tots nosaltres, posant la salut de les persones davant de tot. Sense excepcions", conclouen.
Les festes d’estiu dels municipis del Montsià compten amb un gran nombre d’actes multitudinaris que, per la seua pròpia naturalesa, fan impossible garantir el compliment de totes les recomanacions sanitàries, com el distanciament social o l’ús d’equips de protecció individual.
Així mateix, els canvis de fase en la desescalada durant la celebració de les festes d’estiu,  impedeixen exercir de forma eficient el seguiment i l’execució de les mesures de prevenció i seguretat.
El Consell d'alcaldes afirma que són conscients que les  festes són un element indispensable per a tots els municipis de la comarca." Representen la tradició i la cultura dels nostres
pobles i fomenten la cohesió social i la memòria col·lectiva".
No obstant això, diuen que  ara toca evitar situacions de risc, apartar els obstacles i fer camí junts; exercint la moderació, la prudència i la maduresa política per tots els
montsianencs i montsianenques.
En esta aliança rau l’eina més poderosa per superar definitivament la crisi de la COVID19 i avançar junts cap a un futur millor.

El Consell mostra el seu suport a les empreses del territori que contribueixen a dinamitzar les  festes i les nostres tradicions. Així mateix, agafen el compromís de tornar a comptar amb els seus serveis quan la situació sanitària ho permeti i demanem a les administracions supramunicipals que creïn línies d’ajut per garantir la viabilitat i la continuïtat de les mateixes.
 

 

Participació