La Sénia veu insuficient la proposta de Salut i exigeix la reobertura del CAP les 24 hores del dia

L'alcalde recorda l'horari d'obertura parcial deixa 6.000 veïns a més de 20 minuts del centre sanitari més proper

per Aguaita.cat, La Sénia | 5 de juny de 2020 a les 15:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de la Sénia considera insuficient la proposta del Departament de Salut de reobrir durant dotze hores el CAP de la població i exigeix recuperar tots els serveis així com disposar d'atenció mèdica urgent les 24 hores. L'alcalde, José Ramón Bellaubí, acompanyat dels regidors de la corporació i de veïns, ha comparegut este divendres davant del centre per refermar les seves demandes a la Generalitat. Tot i admetre que la crisi pel coronavirus segueix oberta, ha recordat que són la població de la comarca "més allunyada de qualsevol centre sanitari". Així, més enllà del "primer pas" proposat per Salut, retreu que la reobertura parcial deixa durant bona part del dia 6.000 veïns "a més de 20 minuts" del centre sanitari més pròxim.

La concentració ha volgut convertir-se en un element de pressió sobre el Departament de Salut, després de considerar que la resposta a la carta tramesa pel consistori senienc, amb la qual es demanava el retorn dels professionals sanitaris a les dependències del CAP de la població, no ha estat satisfactòria. "És el moment de recuperar tots els serveis, mantenint sempre la prudència que demana aquesta pandèmia", ha proclamat Bellaubí, tot anunciant, al costat de regidors i veïns, que exerciran les "accions necessàries" per recuperar totalment l'activitat al centre.


La reestructuració del servei d'atenció primària arran la crisi del coronavirus, amb el pla de contingència desplegat pel Departament de Salut, va suposar la reorganització dels recursos al CAP d'Ulldecona, deixant el centre de la Sénia pràcticament sense servei. El pla de retorn posat en marxa amb la desescalada ha permès recuperar l'activitat des del passat 3 de juny, però únicament amb la presència d'un equip mèdic–amb metge, personal d'infermeria i administració-, durant tots els dies laborables des de les vuit del matí a les vuit de la tarde. L'atenció presencial s'efectua de forma programada prèviament i es deriven possibles casos de Covid-19 a Ulldecona.

 

Participació