Amposta suspèn les Festes Majors

Com a alternativa, s'ha programat un calendari d'activitats durant el juliol, agost i setembre que sumarà també el Poble Nou i Eucaliptus

Exterior de la plaça de bous d'Amposta
Exterior de la plaça de bous d'Amposta | Sofia Cabanes
Aguaita.cat
28 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:51h
L'Ajuntament d'Amposta ha decidit suspendre les Festes Majors, previstes del 7 al 16 d’agost, i també del Poble Nou. Com a contrapartida programarà activitats alternatives a Amposta, Poble Nou, i Eucaliptus que s'allargaran durant els mesos de juliol, agost i setembre amb la voluntat d'evitar aglomeracions de gent durant pocs dies però poder realitzar, a la vegada, activitats que siguen "motor econòmic" per a la ciutat.

Així ho ha anunciat este matí l'alcalde, Adam Tomàs, després d'una Junta de Portaveus extraordinària on s'ha traslladat als grups de l'oposició la necessitat de replantejar el model festiu per a este 2020 davant la pandèmia de la Covid-19. "És evident que no es factible fer les festes tradicionals en la situació actual i per això, fa setmanes que treballem en la forma de reformular les Festes Majors i adequar-les a la situació que estem vivint", explica Tomàs, "i esta setmana hem acabat de refermar la decisió després d'una reunió amb altres municipis on fan festes amb bous que també manifestaven la necessitat de cancel·lar els esdeveniments festius". "Dilluns tenim previst reunir-nos el consell d'alcaldes del Montsià per acabar de tractar este tema i des d'Amposta els traslladarem esta decisió", avança l'alcalde, qui afegeix que també s'ha parlat amb entitats que participen activament de l'organització d'actes festius sobre el tema i comprenen la decisió.

"Quan fem festes durant deu dies, concentrem a molta gent en pocs espais durant pocs dies", diu l'alcalde, "i el que volem ara és fer un esponjament de les activitats al llarg de tot l'estiu per evitar esta concentració". Així, l'Ajuntament ja treballa amb una programació d'activitats culturals, lúdiques, gastronòmiques i festives que començaran l'1 de juliol i s'allargaran fins al 30 de setembre.

La voluntat d'esta programació és dinamitzar econòmicament la ciutat. Així, les regidories de Festes, Cultura, Turisme, Joventut i Comerç i Mercat Municipal estan ja treballant amb esta programació que inclourà activitats com cinema a la fresca, rutes de tapes, foraestocs, i música en directe, entre d'altres. "Optimitzarem al màxim els recursos econòmics i realitzarem aquelles activitats que, d’una forma o una altra, revertiran econòmicament sobre la ciutat i complint sempre amb les mesures de seguretat i protecció establertes", ha afegit Tomàs. "També traslladarem a les entitats que participen a les festes amb l’organització d'activitats que puguen fer activitats durant l'estiu", ha acabat l’alcalde.

La suspensió de les Festes Majors suposa cancel·lar activitats com el pregó de festes, el Concert de Bandes a la plaça de l'Ajuntament, la proclamació dels i les representants de les entitats, els actes taurins o el castell de focs artificials.