​La CHE restaura lleres de rius a Benifallet i Vinebre

A Vinebre s'ha treballat sobre una zona afectada per l'incendi del passat estiu

per Aguaita.cat, Benifallet | 22 de maig de 2020 a les 12:50 |
Actuació a Benifallet | CHE
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha finalitzat dues actuacions de millora de la capacitat de desguàs en lleres de les Terres de l'Ebre.

En concret, al barranc de Sant Jordi, a Benifallet i al barranc Toll de l'Estret, a Vinebre. En aquest últim s'han retirat els arbres que van resultar afectats per un incendi l'estiu passat, ja que poden afavorir la formació d'obstruccions.


Els treballs, que van començar el passat 14 d'abril, s'han centrat principalment en la realització de neteges, podes i desbrossaments selectius realitzats de forma manual, respectant la vegetació autòctona, per recuperar la secció de desguàs de la llera i reduir així el risc de desbordament en avingudes.

En el barranc de Sant Jordi, a Benifallet, s'ha actuat sobre un tram d'uns 160 metres que presentava un excés de vegetació (principalment, esbarzers i canyes).


En Toll de l'Estret, a Vinebre, s'ha intervingut a la zona afectada per l'incendi forestal de la Torre de l'Espanyol per retirar la vegetació arbòria cremada el passat estiu.

Estod treballs s'emmarquen dins de les actuacions de conservació de lleres que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre desenvolupa a tota la Conca.

 

Participació