La parròquia Sant Miquel de la Cava s'omple de fotos dels feligresos per celebrar la Setmana Santa

És una iniciativa del mossèn de la parròquia, Joan Guerola, qui s'ha inspirat en iniciatives semblants d'Itàlia

Les imatges dels feligresos sobre els bans de la parròquia Sant Miquel de la Cava
Les imatges dels feligresos sobre els bans de la parròquia Sant Miquel de la Cava | Cedida a l'aguaita.cat
04 d'abril del 2020
Actualitzat a les 20:48h
Els bancs de la parròquia Sant Miquel de la Cava, a Deltebre, ja no són buits. Els feligresos els omplen amb les seues fotos gràcies a una original iniciativa del mossèn Joan Guerola, que va voler impulsar esta idea aquí, veient que a Itàlia alguns religiosos l'han dut a terme amb èxit.

El mossèn de la parròquia ha explicat a l'aguaita.cat que ha volgut impulsar esta iniciativa en motiu de l'inici de la Setmana Santa i que la resposta ha estat del tot positiva. "Vam exposar la idea a través de les xarxes socials i del whatsapp. Volíem que els nostres feligresos hi fossen presents d'alguna manera a les misses i actes religiosos i vam demanar que enviessen les seues fotos per posar-les als bancs".

La resposta ha estat multitudinària: "no només han respòs els feligresos habituals, sinó molta gent que potser no venia tan a missa, però que en moments com els actuals necessita també sentir-se acompanyada", afegeix mossèn Guerola. 
 

El mossèn preparant les fotos i els dispositius per poder transmetre missa Foto: Cedida a l'aguaita.cat



"Per a mi també és molt important poder-los veure, perquè també em sento acompanyat quan faig missa", explica Guerola. I és que el mossèn de la Parròquia Sant Miquel de la Cava no ha deixat de fer missa malgrat el confinament. Com ho fa? Les transmet en directe a través de les xarxes socials i amb molt d'èxit, ja que cada dia són desenes les persones que el segueixen.

"En moments com els actuals he notat que la gent necessita sentir-se acompanyada i la fe és important. El Senyor ens està dient alguna cosa. Segurament ens replantejarem com vivíem abans i també com viurem després, quan tot això passe", explica mossèn Guerola.
 

La parròquia s'ha omplert amb les fotos de desenes de fidels que es volen sentir acompanyats estos dies Foto: Cedida a l'aguaita.cat



Ara que comença la setmana Santa, mossèn Guerola realitzarà tots els actes religiosos a la parròquia de la Cava i els transmetrà també en directe. Però també realitzarà un acte especial als Muntells. Ell també n'és el mossèn de la parròquia d'este nucli. "Allà la processó de Divendres Sant és un moment de molta germanor al poble. Enguany no la podrem fer, però hem demanat que la gent surta als balcons amb una espelma i des dels altaveus del poble dirigirem unes paraules".