Tanca la llotja de la Ràpita pel positiu en coronavirus d'un comprador de peix

La venda d'este divendres es fa a les Cases d'Alcanar

per S. Berbís / S. Cabanes , La Ràpita, 27 de març de 2020 a les 14:11 |
Subhasta del peix a la Ràpita. Foto d'arxiu | ACN / A. Ferràs
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Confraria de Pescadors Verge del Carme de la Ràpita s'ha vist obligada a tancar la venda a la llotja pel contagi en coronavirus d'un dels compradors de peix que hi treballen.

Fonts de la Confraria així ho han confirmat a l'aguaita.cat. De fet, el secretari de l'entitat, Joan Balagué, ha fet arribar de manera urgent als pescadors i treballadors un missatge en què els comunica que, en aplicació dels protocols sanitaris, la Confraria tanca "les instal·lacions de llotja per protegir la salut de tots i fins rebre instruccions de l'autoritat sanitària".


La conseqüència més immediata d'esta mesura és que la venda de peix d'este divendres de les embarcacions que han sortit a faenejar no es podrà fer a la Ràpita i es trasllada a la llotja de les Cases d'Alcanar.

Tot plegat, es produïx en un context molt difícil per als pescadors, un sector que el coronavirus ha posat contra les cordes. Moltes confraries del país han tancat i a les Terres de l'Ebre gran part de la flota es troba aturada, a més, el preu del peix s'ha desplomat.


En el cas de la Ràpita, la meitat de flota d'arrossegament -formada per 41 embarcacions- no està sortint a faenejar i les 47 embarcacions d'arts menors fa dies que estan amarrades a port.

El positiu en coronavirus d'este comprador de peix és un dels nous casos confirmats a la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre i no s'ha confirmat en estos moments el seu veïnatge. El 14 de març passat es va fer públic el primer cas de coronavirus a la Ràpita. Al territori es comptabilitzen fins a este dijous al vespre un total de 57 casos amb 2 persones mortes per la Covid-19. 

Participació