L’Ajuntament d’Ascó oferix un servei de compra d’aliments i de productes bàsics al veïnat més necessitat

Igualment s’ha posat en marxa una borsa de voluntariat per atendre les diferents necessitats que puguen sorgir

Vista general d'Ascó
Vista general d'Ascó | Cedida
Redacció
23 de març del 2020
Actualitzat el 24 de març a la 13:03h
L’Ajuntament d’Ascó oferix un servei de compra d’aliments i de productes de primera necessitat per la gent gran, amb dificultats de mobilitat o amb patologies greus del municipi. A més, la Farmàcia Pallarés també oferix servei a domicili a les persones grans i més vulnerables de la població, amb la possibilitat de dur-los els medicaments a casa. Igualment s’ha posat en marxa una borsa de voluntariat per atendre les diferents necessitats que puguen sorgir, tot i que només s’activaria en cas que es desbordés la situació de pandèmia, tal com ha informat l’Ajuntament en un comunicat. Per donar-se d’alta a la borsa es pot fer a través de la pàgina web www.asco.cat.

De fet, des que es va decretar l’estat d’alerta sanitària a causa del coronavirus, des de l’Ajuntament s’han anat prenent diferents decisions per impulsar accions responsables per fer front a l’emergència. Així, als canals habituals de comunicació, força actius (la pàgina d’Ascó Participa a Facebook i l’eBando), s’hi ha afegit un nou canal, Telegram, per poder comunicar de forma àgil i ràpida qualsevol informació durant l’estat d’alarma. Vídeo Ascó TV manté el seu paper de servei públic d’informació.

Des de l’emergència,es troba activat el CECOPAL (Centre de Coordinació Municipal). Cada matí hi ha una reunió per videoconferència per fer seguiment del grau de prestació dels serveis bàsics (centres i recursos sanitaris i per la tercera edat, aigua, neteja i recollida de residus, enllumenat públic, manteniment de la via pública, equipaments educatius, administració municipal, serveis funeraris, farmàcia , comerç, xarxa de bancs, comunicacions i transports). En esta reunió hi participen el responsable de protecció civil i els membres de l’equip de govern, on també es comenten totes les orientacions que arriben des d’altres administracions o de les autoritats sanitàries.

D’esta manera, s’ha anat actualitzant la informació oficial referent a les preguntes freqüents i els dubtes que es generen estos dies, però posant especial èmfasi en la recomanació de quedar-se a casa per protegir-se a un mateix i a la resta. S’han fet recordatoris d’horaris d’atenció al públic que han adoptat alguns comerços locals, així com del consultori mèdic local que a partir d’este dilluns roman tancat i s’aten únicament des del CAP de Flix.

L’administració municipal va suspendre l'activitat ordinària per evitar el contacte entre el personal i únicament es presten els següents serveis essencials: registre via seu electrònica, atenció telefònica de 9 a 14 hores, servei de vigilància municipal i de protecció civil. Els treballadors, dins del possible, estan realitzant teletreball i estan en contacte amb els seus caps, ja siga un tècnic o els regidors corresponents.

Al llarg de la setmana passada, l’empresa concessionària de la neteja viària ha estat desinfectant els carrers amb la màquina de neteja. I encara que el servei de deixalleria roman tancat, es continua realitzant recollida de residus amb normalitat.

Atesa la situació que s’està vivint, l’Ajuntament ha impulsat una primera bateria de mesures econòmiques, que podran ser ampliades, però que de moment suposa no passar les quotes dels serveis que presta l’Ajuntament: Llar d’Infants, Escola Municipal de Música, així com el curs de ball i de restauració de mobles. Cal afegir que la Diputació de Tarragona va acordar suspendre els períodes d’ingrés inclosos al calendari fiscal de l’exercici 2020.