El Bisbat de Tortosa manté les misses i les esglésies obertes malgrat l'expansió del coronavirus

Es retirarà l'aigua beneïda de les piles, s'evitarà el contacte físic amb les imatges i es donarà la comunió a la mà

per Redacció , Tortosa, 12 de març de 2020 a les 17:31 |
Façana de la catedral de Tortosa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El bisbe de Tortosa, Enric Benavent, ha emès un decret amb el qual es manté la celebració de les misses a les parròquies de la diòcesi i recordant que les esglésies han de continuar obertes en l'horari habitual malgrat l'expansió del coronavirus. Benavent demana als capellans que tinguen "especial cura en l'assistència espiritual dels malalts" i ha enumerat diverses recomanacions en el culte, la litúrgia i altres activitats per evitar possibles contagis.

Principalment, la retirada de l'aigua beneïda de les piles, la neteja dels espais de culte, el rentat de mans abans de la litúrgia per part dels sacerdots, suprimir el gest de donar-se la pau, evitar el contacte físic amb les imatges religiosos o donar la comunió a la mà "i no a la boca".


Segons el mateix Bisbat, s'han de complir també les normes de les autoritats sanitàries estatals, així com de la Generalitat i del País Valencià. En este sentit, dixa en mans de les autoritats civils la continuïtat de la catequesi, esplais o grups de joves. També planteja dixar una distància prudencial entre persones i respectar la norma del terç de l'aforament.

 

Participació