L'hospital de la Santa Creu de Jesús incorpora gossos i nines hiperrealistes com a teràpia per als residents

Es tracta de dos projectes de teràpia no farmacològica que ha implementat el complex assistencial de titularitat municipal, amb la col·laboració de l'empresa Jabil Packaging Solutions

per Redacció, Tortosa | 26 de febrer de 2020 a les 17:35 |
Les nines hiperrealistes poden generar grups de conversa i emocions. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els residents de l'hospital de la Santa Creu de Jesús compten des d'ara amb dos noves eines que volen contribuir al seu benestar. Es tracta de dos projectes de teràpia no farmacològica que ha implementat el complex assistencial de titularitat municipal, amb la col·laboració de l'empresa Jabil Packaging Solutions.

L'objectiu dels dos projectes és "buscar la part emocional que connecta les persones que residixen al centre, especialment les que desenvolupen una demència", ha explicat este matí Carme Franch, una de les educadores socials que estan al capdavant de la iniciativa. Per aconseguir-ho, una de les teràpies es du a terme amb l'ajuda de Sugus i Lola, dos gossos que permeten els usuaris de l'hospital millorar l'autoestima, la confiança, i disminuir el sentiment de solitud i aïllament que puguen patir, així com fomentar l'afectivitat.

 

Sugus i Lola són els dos gossos que participen en una de les teràpies. Foto: Cedida


L'altre projecte es posarà en marxa en el termini d'un mes i té com a protagonistes un seguit de nines hiperrealistes. En este cas, la teràpia persegueix dos funcions: d'una banda, facilitarà activitats de grup amb les quals busquen provocar la reminiscència, activar el record i d'esta manera poder generar grups de conversa i emocions, i de l'altra, permetrà fer activitats individuals que volen fer aflorar les emocions en persones amb demència avançada, i d'esta manera poder tindre-hi una comunicació que les aparte de l'aïllament.


Este matí, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada del gerent de l'hospital de la Santa Creu, Salvador Pallejà; la directora de la Llar Residència Santa Creu, Montse Brull; les educadores socials que implementen els projectes i un representant de Jabil, Sergi Moñino, han acompanyat els usuaris en una de les sessions. L'alcaldessa de Tortosa ha remarcat que estes accions volen contribuir al benestar d'estes persones i a generar vincles entre els pacients. A la vegada, ha agraït la implicació del personal del complex assistencial en fer-ho possible, així com la contribució de l'empresa Jabil.

Cal recordar que, mesos enrera, la planta que Jabil Packaging Solutions té a Tortosa va presentar estos programes al programa Jabil Cares, amb el qual la multinacional financia iniciatives proposades per les filials que tenen arreu del món per a la millora de les condicions dels seus treballadors o amb interès social del territori on s'ubiquen. En este cas, la proposta va ser una de les 32 seleccionades entre les 2.400 que es van presentar. L'aportació econòmica va ser de 2.000 dòlars, que han permès dur a terme els dos projectes a l'hospital de la Santa Creu.

 

Participació