Demanen la dimissió del regidor ampostí German Ciscar arran dels fets succeïts al ple suspès dilluns

El ple de dilluns es va suspendre davant el comportament inadequat del regidor de Som Amposta va tenir .En acabar els presents van ser testimonis de l'agressió verbal i física a l'alcalde i al regidor Pau Cid

Demanen la dimissió del regidor ampostí German Ciscar arran dels fets succeïts al ple suspès dilluns
Demanen la dimissió del regidor ampostí German Ciscar arran dels fets succeïts al ple suspès dilluns | Cedida
Redacció
29 de gener del 2020
Els grups municipals d’Esquerra d’Amposta, Junts per Amposta i el PSC han demanat la dimissió del regidor i portaveu de Som Amposta Germán Ciscar després dels fets ocorreguts dilluns al vespre, quan l’alcalde es va veure obligat a suspendre el ple per una picabaralla dialèctica que va anar pujant de to i que un cop fora del saló de plens va arribar a més.
Tot va començar en el debat de la proposta de declaració de zona catastròfica del Delta de l'Ebre. El grup municipal Som Amposta va iniciar una batalla verbal que va anar punt de to i l'alcalde després de cridar a l'ordre tres vegades al regidor de Som Amposta Fèlix Aliau i davant la negativa a tornar al diàleg i suavitzar el debat, va decidir suspendre el plenari.
Un cop fora del plenari, membres de l'Ajuntament d'Amposta van ser testimonis de com el regidor de Som Amposta Germán Ciscar va espentejar Tomàs i, en intervenir per calmar els ànims, el regidor d'ERC Amposta, Pau Cid, hauria rebut un cop de puny per part de Ciscar.

ERC, Junts i els Socialistes d'Amposta demanen la dimissió de Germán Ciscar

Este dimarts al vespre, els grups municipals d'Esquerra, Junts per Amposta i el PSC van comparèixer en roda de premsa per explicar de primera mà els fets ocorreguts dilluns en sessió plenària i demanar la dimissió de Ciscar. 
"Vaig haver de suspendre el ple davant l'impossibilitat de reconduir-lo", ha exposat Tomàs. Diu que va demanar al regidor Fèlix Aliau del grup Som Amposta que abandonés el Ple i este anava a fer-ho quan Ciscar li va fer un senyal per aturar-lo i va demanar "que vingui la policia municipal”. Tomàs veu en este fet una manera de crear espectacle mediàtic i les institucions "no són un Salvame de Luxe on es poden perdre les maneres", ha apuntat. Nosaltres  promulguem el debat polític, l'afavorirem, ficarem totes les eines, però no podem tolerar que hi hagi ni un mínim atac ni físic ni verbal envers ningú, això no pot passar" afirma Tomàs.
En nom del seu grup municipal d'ERC a Amposta, Adam Tomàs ha declarat que davant d'un “històric de faltes de respecte”, Ciscar dimitisca o ERC no debatrà cap de les propostes que presente Som Amposta ni hi votaran a favor "ens centrarem a contestar les preguntes que ens facin com mana el protocol, per escrit". Diuen que tenen respecte per al miler de votants de Som Amposta i per això mateix demanen la dimissió de Ciscar, ja que “la violència verbal i física no pot representar la política ampostina.”
Per la seua banda la portaveu del PSC a Amposta, Anna Tomàs, dona suport a l'alcalde pels fets succeïts i afirma que en el seu grup municipal "mai tolerarem mai la violència física, verbal ni psicològica envers ningú”. Recorda que el PSC ja va denunciar la legislatura passada les males formes que este regidor tenia al ple i així ho van notificar. "Venim a fer debat polític i que la suma de cadascú de nosaltres siga positiu per Amposta, hem de defensar les nostres institucions, l'Ajuntament" apuntava Anna Tomàs.
Al seu torn, Manel Masià, de Junts per Amposta, en la mateixa línia ha denunciat els fets i recalca que en l'àmbit personal va entrar en política municipal “per a debatre idees i no per entrar en faltes i desqualificacions de baixa volada.  Vaig entrar en política municipal per evitar el populisme i posar seny en totes les actuacions a l'ajuntament". Assenyala que no es poden permetre estes actuacions.
Per tot plegat, els tres grups municipals han fet la petició per demanar la dimissió del regidor de Som Amposta Germán Ciscar.