La CUP titlla el pacte entre JxCat i PSC a Tortosa d'anar «contra natura»

Asseguren que el nou Govern municipal s'ha materialitzat "per les ganes de Meritxell Roigé de mantenir-se en la poltrona i per les ganes, especialment d’Enric Roig d’ocupar una cadira"

Enric Roig i Meritxell Roigé en la roda de premsa en què van oficialitzar el pacte entre Junts per Tortosa i el PSC
Enric Roig i Meritxell Roigé en la roda de premsa en què van oficialitzar el pacte entre Junts per Tortosa i el PSC | Cedida
Aguaita.cat
13 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:31h
La CUP Tortosa considera que el pacte de govern entre Junts per Tortosa i el PSC és un “pacte pel poder, que no comportarà cap canvi ideològic”. Un pacte, afirmen, “que es fa contra natura per les ganes de Meritxell Roigé de mantenir-se en la poltrona i per les ganes, especialment d’Enric Roig d’ocupar una cadira”.

Els cupaires apunten, d’altra banda, que si este pacte no s’havia fet abans és perquè no suma una majoria absoluta. “La seua ràpida concreció és deu a l’amenaça d’una moció de censura i alhora, a l’evidència que l’actual equip de govern és incapaç de tirar endavant la ciutat, per inexperiència i falta de capacitat”.

“Amb este pacte, Meritxell Roigé legitima i blanqueja un PSC, que igual que el PP, nega la sortida política a la voluntat del poble català de decidir el seu futur votant”, un fet que des de la CUP consideren un “deslleialtat”.

Els cupaires també consideren que Enric Roig i el PSC “han traït els votants que van optar pel PSC com una opció de canvi”. “Enric Roig i el PSC havien de triar entre una opció ideològica i generosa, que era facilitar un canvi a la ciutat o bé pactar amb el partit que representa el caciquisme tortosí i que ha fet de l’ajuntament, de les empreses municipals i de les subcontractades una agència de col·locació als afins al partit. I el PSC ha optat per prioritzar l’interès personal d’Enric Roig a tenir una cadira a la coherència ideològica i el projecte de ciutat”, reblen en la nota.

La CUP també responsabilitza “especialment” ERC, però també Movem “de no haver sabut o volgut articular una alternativa a la dreta tortosina, i que evidencien una vegada més, que l’anomenada esquerra tortosina, és covarda i està domesticada”. “Tant ERC com Movem Tortosa han tingut 7 mesos per acordar una alternativa al govern neoconvergent, però han prioritzat els interessos del partit i electorals als de la ciutat”, conclouen.