La CUP Ebre i la Crida Flixanca reclamen a la regidora Carme Rosich que torne l'acta

Amdues formacions denuncien "l'apropiació" per part de la regidora " d'un espai al plenari municipal que no li correspon"

per Redacció , Flix, 9 de gener de 2020 a les 16:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La CUP Terres de l’Ebre i la Crida Flixanca, han comparegut este matí davant dels mitjans de comunicació, per reclamar a la regidora Carme Rosich que torne la seua acta i fer una valoració dels fets, en la que denuncien que l’edil” s’està apropiant d’un espai plenari que ja no li correspon”.

La Crida Flixanca és una organització de caire municipalista i assemblearia que 

es va presentar a les eleccions municipals del 26 de maig sota el paraigua de 
la CUP i dintre del marc de les candidatures rupturistes, d'esquerres i d'unitat 

popular que es van presentar a gairebé a 200 municipis dels Països Catalans. 
Com a organització política basada en l'assemblearisme i l'autoorganització diuen que “ hem tingut sempre molt clar que la institució és una eina més per transformar el nostre municipi, però que les persones que exerceixen les funcions de regidores a l'Ajuntament són simplement portaveus de l'assemblea i han de respectar i executar els acords i decisions que sorgeixen d'aquesta”. 

La Crida Flixanca, així com la CUP diuen entendre la polítca com una responsabilitat per millorar la vida de la gent i la col.lectivitat i “no entenem la política com la responsabilitat d'actuació en els afers i realitats col·lectives i no com la simple gestió del poder o dels processos electorals, i ni molt menys com un trampolí perquè persones s'aprofitin de la confiança i el traspàs de responsabilitat dipositat en elles per al seu propi benefici o projecte particular”.

Afirmen que  és sota aquests criteris organitzatius que la Crida Flixanca es va constituir i les seues membres van acceptar i assumir el codi ètic de la CUP.
 
Després de vuit mesos a l'Ajuntament l'exregidora de Crida Flixanca, Carme 
Rosich, va presentar la seua dimissió de forma voluntària a l'assemblea al·legant que no es trobava còmoda amb les dinàmiques de treball de la CUP i del grup municipal. 
Davant esta situació es va decidir per ambdues parts que Rosich renuncies a l'acta de regidora per tal que la persona que ocupava el segon lloc a la llista electoral pugues desenvolupar les tasques de representant a l'Ajuntament. 

Tot i l'acord,la CUP de les Terres de l’Ebre denuncia que l'exregidora  va decidir “de forma unilateral i sense avisar a l'assemblea anunciar al ple del passat desembre que passava a ser regidora no adscrita, deixant a Crida Flixanca i a les 208 persones que van votar-nos sense representació al consistori”. 

Després de dies sense rebre cap explicació de Carme Rosich, les dues formacions polítiques diuen que inicien un procés de mediació amb membres de la Crida Flixanca i la territorial de la CUP Ebre per valorar els fets i demanar responsabilitats:“en la primera i única reunió que realitzem es demana explicacions sobre els motius que han portat a la Carme Rosich a quedar-se amb l'acta de l'assemblea i se li demana que recapaciti i renunciï”. 
“La Carme Rosich es nega de forma rotunda a renunciar al·legant que a ella li fa 
«il·lusió» ser regidora del seu poble i que li es indiferent el que l'assemblea hagi 
decidit” han declarat.
 
Davant d'esta situació tant la  Crida Flixanca, com a la CUP Ebre denuncien l'apropiació per part de la Carme de Rosich” d'un espai al plenari que no li correspon, ja que l'acta pertany a la Crida Flixanca i a totes les persones que van dipositar la seva confiança en el 
projecte”. “Si bé legalment pot quedar-se l'acta, ja que esta és personal, la 
seva actuació és èticament reprovable”, diuen.

 
Finalment, també volen evidenciar que esta decisió no beneficia,en la seua opinió,  solament a Rosich, sinó també al govern d'ERC, ja que ha deixat sense oposició real al ple de l'Ajuntament.

 

Participació