TV3 estrena el documental que relata la història del Pare Jony

El treball segueix el camí de Joan Enric Reverté, el seu passat com a mossèn i el seu present com a impulsor d'una ONG que ajuda els refugiats a Grècia

El documental s'estrena el 7 de gener a les 21:55 hores a TV3
El documental s'estrena el 7 de gener a les 21:55 hores a TV3 | Cedida
Redacció
07 de gener del 2020
Actualitzat a les 12:21h
Avui dimarts 7 de gener a partir de les 21:55 hores el programa 'Sense Ficció' de TV3 estrenarà el documental J. Pau, Jesús & Rock'n'Roll, sobre la història de Joan Enric Reverté, qui en el seu dia va ser conegut com a Pare Jony, un sacerdot que va creure que podia difondre el missatge cristià a través del heavy-metal i el hip-hop.



El documental produït per Filmsnòmades amb la coproducció de TV3i dirigit pel tàndem format pel realitzador ampostí Santi Valldepérez i el tortosí Guillermo Barberà és tant la crònica d'una destrucció com la història d'una victòria: la història d'un jove ampostí, sacerdot catòlic apassionat del rock, que va pensar que podia motivar els joves i combatre les injustícies del món utilitzant el heavy-metal i el hip-hop.

Molt criticat pels sectors més conservadors de l'ortodòxia catòlica, a finals del 2012 Joan Enric Reverté, conegut com a Pare Jony, va iniciar un procés de reflexió interior i d'autoestudi. El compromís amb els refugiats sirians a través de la la fundació Provocant la Pau li va donar un nou impuls vital després de tres anys de depressió, malalties i dispersió.

Esta és una història sobre projectes i somnis, sobre el preu de la transgressió i, també, és una història humana, de valors que transcendeixen ideologies, cultures i religions, de la lluita d'un home per acostar la dignitat a les persones i el repte de revertir les injustícies del nostre temps.