Els veïns per la gratuïtat de l'AP-7 van acomiadant dels talls a l'N-340 a poques setmanes de la fi de la concessió

Advertixen que els pròxims reptes seran aturar l'impost de la vinyeta o aconseguir un tercer carril al tram ebrenc de l'autopista

per Redacció , Amposta, 17 de novembre de 2019 a les 09:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Este dissabte el moviment veïnal 'Prou! AP-7 Gratuïta Ja' ha dut a terme el tall 239 a l'N-340. Els últims els han fet mensualment i s'acomiadaran d'esta acció de protesta el 14 de desembre després de quatre anys de persistència per evitar que es renovés la concessió de l'autopista, entre Alacant i Salou, que expira l'1 de gener de 2020. Ja advertixen que la seua lluita per la seguretat vial no s'acabarà aquí. Emprendran "altres formes de lluita" per evitar que s'impose un nou impost com la vinyeta i seguiran reclamant que l'AP-7, un cop convertida en l'única via ràpida gratuïta a les Terres de l'Ebre, necessita un tercer carril. "Estem molt satisfets i orgullosos", ha apuntat el portaveu de la plataforma, Llorenç Navarro.

"Hem aconseguit el que preteníem, que no es renovés la concessió de l'AP-7. La nostra intenció és que no passés com fa vint anys que acabava i es va renovar. Per este motiu vam aparèixer quan hi va haver un canvi de govern a l'Estat", ha recordat Llorenç Navarro. Han fet denúncies al jutjat per evitar-ho, i han fet talls de trànsit l'N-340 ebrenca, primer cada setmana en dos punts de la carretera nacional simultàniament, i en esta recta final cada mes a Amposta, l'N-340. Hi hagut protestes festives, marxes lentes i una feinada caracteritzada sobretot per la perseverança i la persistència.


La mort de dos veïns de Tortosa en un xoc frontal al setembre del 2015 va germinar en un moviment veïnal que no ha tirat la tovallola, malgrat el trinxat que s'ha fet a l'N-340, intentant solucionar la sinistralitat amb limitacions de velocitat, dobles línies contínues de més de 60 quilòmetres o la construcció de d'onze rotondes per accedir als municipis –sis de les quals ja s'han fet-. Mentre el moviment veïnal denunciava que l'N-340 s'estava convertint en una via urbana, l'AP-7 es convertia en la via obligada per als camions, amb bonificacions del 50% del peatge.

L'1 de gener l'AP-7 entre Alacant i Salou serà gratuïta i la plataforma se'n sent responsable i "orgullosa". El 14 de desembre faran l'últim tall, el 240, amb una festa per fer balanç però també per fer advertiments. S'oposaran a la proposta del Govern d'establir un impost vinyeta per al manteniment de les carreteres i insistiran en què l'AP-7 a l'Ebre necessita un tercer carril. "El dia que hi haja un accident a l'autopista, l'N-340 haurà de donar resposta a gairebé 40.000 vehicles i serà inviable i perillosa", ha recordat Navarro.

 

Participació