La Guàrdia Civil intervé més de 450 quilos de cranc blau al Delta de l’Ebre

Els agents sorprenen sis persones a Deltebre pescant exemplars d'esta espècie sense la corresponent llicència administrativa

per Redacció , Deltebre, 6 de novembre de 2019 a les 15:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Efectius de la Guàrdia Civil de l'Ametlla de Mar han culminat un operatiu establert per a la intercepció de mariscadors furtius dedicats a la captura il·legal i posterior comercialització de cranc blau. Amb motiu de les diferents queixes dels professionals dedicats a la pesca del cranc blau a la zona del Delta de l'Ebre, es van establir diferents operatius per detectar i evitar les captures il·legals d'este producte.

La matinada del 2 de novembre, a la zona de l'Illa de Mar, situada en el terme municipal de Deltebre, els agents van sorprendre sis persones pescant cranc blau sense la corresponent llicència administrativa.


Després de ser identificats i sol·licitar-los la corresponent autorització per a exercir l'activitat, van manifestar no tenir-la, per la qual cosa van ser denunciats per incomplir la Llei 3/2011 de Pesca Marítima de l'Estat, segons ha informat la direcció general de la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil advertix que, encara que ste crustaci sigui una espècie invasora, la seua  captura incontrolada fora de l’àmbit legal impedix conèixer la destinació que se li dóna al producte, i això causa un perill per a la proliferació incontrolada d'esta espècie, suposant un greu risc tant per al medi ambient com per a la salut alimentària.

 

Participació