La històrica llibreria Serret de Vall-de-roures tancarà portes al 2020

Es transformarà en un espai de trobades culturals

Aguaita.cat
25 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:01h
Façana de la Llibreria Serret, de Vall-de-roures. Foto d'arxiu
Façana de la Llibreria Serret, de Vall-de-roures. Foto d'arxiu | Anna Ferràs
Després de 40 anys com a referent cultural, la històrica llibreria Serret de Vall-de-roures, un dels baluards de la llengua catalana al Matarranya tancarà portes al gener del 2020, però no serà un adéu definitiu.

Segons informa el diari La Comarca, la llibreria es transformarà en un espai de gestió cultural, on s’organitzaran trobades, presentacions de llibres i tot tipus d'esdeveniments relacionats amb la cultura i la literatura, principalment durant els caps de setmana i diferents festivitats.

L’impulsor de la llibreria, Octavi Serret, assegura que “l’esperit” que ha fet d’este establiment un referent continuarà vigent i que se seguiran organitzant presentacions de llibres com fins ara. “Volem convertir-nos en un espai de referència cultural en molts quilòmetres a la rodona”, ha explicat Serret al diari aragonès.

La caiguda en les vendes de llibres i la competència de les vendes per internet han estat la gota que ha fet vessar el got i que han acabat per convèncer Serret de fer el pas. Octavi Serret va obrir amb tan sols 15 anys la seva llibreria a finals de 1980.

Entre d’altres projectes, Serret acollirà una subseu, juntament amb Tortosa, de l'associació cultural Ilercavònia Terra Nostra. L'objectiu és facilitar i que siga punt de trobada de tota la literatura produïda en el territori conegut pels ibers com Ilercavònia.